Thug Kitchen

Kookboektip: Thug Kitchen

‘Eat like you give a fuck!’ Dat is in het kort het motto van Thug Kitchen, een Amerikaans blog dat wereldfaam heeft verkregen door hun no nonsense benadering van voeding. Op Thug Kitchen vind je een heleboel heerlijke recepten waar groente de hoofdrol speelt en waarvoor je echt geen keukenprins of -prinses hoeft te zijn. De missie van Thug Kitchen is simpel: plantaardig koken voor iedereen toegankelijk maken zodat we met z’n allen weer wat gezonder gaan leven en eten alsof het ons wel degelijk kan schelen wat we in ons lijf stoppen. En voor de fans van Thug Kitchen is er heel goed nieuws want hun kookboek is nu ook eindelijk in Nederland verkrijgbaar!

Thug Kitchen

Thug Kitchen is een platform opgezet door Michelle David en Matt Holloway om eindelijk eens zonder alle poespas mensen te inspireren om meer groente te gaan eten. Hun motto, ‘eat like you give a fuck!’ benadrukt dat mensen meer zouden moeten nadenken bij wat ze in hun lijf stoppen. Door middel van hun blog en hun kookboek proberen ze mensen op een leuke manier aan te zetten tot een gezonder eetpatroon met meer groente. Het geheim van de recepten van Thug Kitchen is dat ze relatief makkelijk te maken zijn en dat er dus voor niemand meer een excuus is om niet vaker plantaardig te eten. Het blog is al jaren een enorm succes en hun boek was nummer 1 op de New York Times Bestseller lijst.

Thug Kitchen

Het kookboek staat boordevol heerlijke recepten ingedeeld in 6 hoofdstukken: fucking goed begin (ontbijt), snelle shit (makkelijke maaltijden), een bek vol gezelligheid (soep en stoofpot), vreetbui (snacks en drankjes), de hoofdattractie (hoofdgerecht) en zoet gefluister (gebak en toetjes).

Thug Kitchen

Natuurlijk ben ik gelijk het boek ingedoken en gaan experimenteren in de keuken. de flauta’s schreeuwden naar mij vanaf de bladzijde en deze heb ik het eerst gemaakt. Het recept was inderdaad relatief eenvoudig. Je hebt niet heel veel moeilijke ingrediënten nodig en de maaltijd staat relatief snel op tafel. De flauta’s waren echt heerlijk, zelf mijn man die altijd een beetje kritisch staat tegenover vegan maaltijden heeft ervan genoten. Dat de flauta’s erg pittig waren (en de salsadip die mijn man had gemaakt ook) droeg hier waarschijnlijk wel een beetje aan bij. Ze zijn bij Thug Kitchen in elk geval niet bang voor uitgesproken smaken en een beetje pit. Gelukkig maar!

Thug Kitchen

Als je niet tegen grof taalgebruik kunt dan zit je bij Thug Kitchen helaas verkeerd want dat is hun huisstijl. Ze vertellen je waar het op staat zonder er doekjes om te winden en dat maakt hun stijl juist zo bijzonder. Deze stijl zie je ook terug in hun foto’s met bijgevoegde leuke quotes. Het boek is erg inspirerend en geeft zelfs de meest onhandige thuiskok het idee dat koken heus niet zo ingewikkeld hoeft te zijn. Ik ben in elk geval groot fan en binnenkort staan ook hun sandwich met gerookte amandelen en kikkererwtensalade en de burrito’s met superbonen op het menu.

Het kookboek Thug Kitchen is nu overal verkrijgbaar en is bij Bol.com te bestellen. Neem vooral ook eens een kijkje op het blog van Thug Kitchen voor meer heerlijke recepten.

Deze review is geschreven naar aanleiding van een boek dat naar mij is opgestuurd en bevat een affiliatelink naar Bol.com. Lees voor meer informatie mijn disclaimer. There are 2 comments

Add yours

Post a new comment