Think Dirty.

Think Dirty.

De app Think Dirty. is een ontzettend handige tool voor iedereen die zich bezighoudt met hun gezondheid en het milieu en die graag verzorgingsproducten gebruikt die niet schadelijk zijn. De app Think Dirty. geeft je namelijk inzicht in de vele, vaak onbegrijpbare, ingrediënten in jouw verzorgingsproducten. Twijfel je of de ingrediënten in jouw favoriete shampoo of douchegel schadelijk zijn voor het milieu of voor je eigen gezondheid? Neem de app erbij, scan het product en binnen een paar tellen weet je hoe het gesteld is met het product.

De oprichter van Think Dirty., de Canadese Lily Tse, werd door de documentaire ‘The Story of Cosmetics‘ geïnspireerd om kritisch na te denken over de dagelijkse verzorgingsproducten die zij gebruikte. Haar zoektocht naar veiligere producten bleek een enorme opgave te zijn, vooral door het gebrek aan transparantie bij het labelen van de producten en door de loze kreten en beloften op veel verpakkingen. Dit deed haar besluiten om zelf een platform te creëren wat dit hele proces een stuk eenvoudiger en inzichtelijker zou maken.

Think Dirty.

De app maakt het lezen van ingrediëntenlijsten op producten heel eenvoudig en leert consumenten gelijk wat de ingrediënten en de symbolen op de verpakkingen nu eigenlijk inhouden. Ideaal dus, vooral omdat steeds meer mensen bewuster omgaan met de aankoop van producten en steeds vaker de informatie op de verpakkingen willen lezen. Elk product krijgt een score op de Dirty Meter, een beoordelingssysteem dat gebaseerd is op de bevindingen van de wetenschappelijke onderzoeken van diverse (non-profit) organisaties en instellingen, zoals het Breast Cancer Fund, Health Canada Hotlist en de European Union Health Commission Cosmetics Directive. Daarnaast krijgt de gebruiker ook direct een aantal suggesties voor gezondere alternatieven. De app bevat op dit moment al 110.000 producten van 2300 verschillende merken. In onderstaande filmpje wordt heel duidelijk uitgelegd hoe de app precies werkt.

De app Think Dirty. is gratis te downloaden, maar is momenteel alleen nog maar beschikbaar voor iPhonegebruikers in de AppStore. Er is een bètaversie beschikbaar voor Androidtoestellen waar je met een uitnodiging gebruik van kunt maken. Ik verwacht dat binnenkort de app ook beschikbaar zal zijn voor alle Androidgebruikers. Wil je meer weten over de app? Neem dan zeker eens een kijkje op de website van Think Dirty..

Update: De handige app van Think Dirty. is tegenwoordig verkrijgbaar voor zowel iPhone als Android toestellen. Via de website, de Appstore of Google Play kun je de app gratis downloaden.

Bron foto’s: https://www.facebook.com/thinkdirtyshopclean/There are 6 comments

Add yours

Post a new comment