Sir Hummus

Sir Hummus in Amsterdam

Hummus is hot! Elke zichzelf respecterende foodie heeft wel een recept voor hummus paraat en de hummusrestaurants schieten als paddenstoelen uit de grond. Sinds een tijd is Amsterdam een nieuw hummusrestaurant rijker met de opening van Hummus House en natuurlijk wilde ik jullie deze nieuwe hotspot niet ontzeggen, maar tijdens het browsen door mijn eigen archief kwam ik tot de schokkende ontdekking dat ik nog nooit een artikel had geschreven over het eerste hummusrestaurant in Amsterdam en mijn favoriete hummusrestaurant ooit: Sir Hummus. Dit kán natuurlijk gewoon niet en daarom schrijf ik vandaag alsnog een artikel over één van mijn favoriete restaurants in Amsterdam.

Sir Hummus is begin dit jaar geopend in De Pijp door Guy en Dori, twee broers die er hun missie van hebben gemaakt om de beste hummus te maken. Ze zijn begonnen met de verkoop van hun hummus in London op diverse markten en gelegenheden en daarna zijn ze doorgetrokken naar Amsterdam om hier vervolgens hun eerste restaurant te openen samen met Lior, de vriendin van Guy.

Sir Hummus

Vanaf het prille begin was het kleine restaurant een grote hit in Amsterdam en omstreken en zat het hier keer op keer bomvol. Dat is zeker niet verwonderlijk want je eet hier echt overheerlijke hummus! Je kunt de hummus natuurlijk ‘plain’ bestellen, maar deze kan ook worden geserveerd met ‘slowcooked beef’ of een ‘magic egg’. Dit wordt vervolgens geserveerd met warme pitabroodjes en natuurlijk drink je daar een verse muntthee bij. De porties zijn heel royaal en als je het niet op krijgt vraag dan zeker om een doggy bag want ik garandeer je dat je er spijt van krijgt dat je het niet hebt meegenomen, zodra je weer thuis bent.

Je vindt Sir Hummus aan het Van der Helstplein 2 in Amsterdam. De ruimte in het restaurant is beperkt, maar gelukkig kun je hier ook een maaltijd bestellen om mee naar huis te nemen. Het restaurant is geopend op dinsdag tot en met vrijdag van 12.00 tot 19.00 en op zaterdag en zondag van 12.00 tot 17.00. Let wel op: Als alle hummus is uitverkocht sluiten ze eerder dus ik adviseer om er vroeg bij te zijn. Wil je meer weten over dit leuke restaurant? Neem dan ook eens een kijkje op de website van Sir Hummus.There are 8 comments

Add yours
    • awkwardduckling

      Als je naar Amsterdam komt is dit toch wel een van de plekken die je moet bezoeken. Ik heb wel eens een kort bezoek gebracht aan Antwerpen, maar ik wil er zeker binnenkort nog een keertje heen want er zijn zoveel leuke hotspots om te bezoeken. Bedankt voor de tip, ik heb het gelijk in mijn hotspotlijstje gezet :D.


Post a new comment