FoodSharing

FoodSharing

Hoe zou jij het vinden als je heel eenvoudig voedselverspilling thuis zou kunnen tegengaan en ook nog eens iemand bij jou in de buurt blij kan maken met producten die jij over hebt? FoodSharing maakt dit mogelijk met hun online en offline platform om voedselverspilling tegen te gaan. Teveel groente uit eigen tuin, een paar blikken conserven over die nooit meer opkomen of een fles wijn in het kerstpakket gehad die je stiekem niet lust. Het gebeurt ons allemaal wel eens dat we net teveel hebben ingekocht of in de kast hebben staan en weggooien is natuurlijk eeuwig zonde. Gelukkig probeert het platform FoodSharing hier verandering in te brengen. De oprichters van FoodSharing, Anne Marie en Eva, ontmoetten elkaar via FoodGuerilla en door hun overeenkomstige idealen kwamen ze al snel op het idee om samen een platform op te richten om de verspilling op een effectieve en leuke manier tegen te gaan. In januari 2014 startten zij met FoodSharing en zo hopen zij op lokaal niveau mensen weer met elkaar te verbinden en voedselverspilling tegen te gaan.

Via de website kun je met een paar simpele handelingen precies op een kaart aangeven wat jij weg te geven hebt zodat je hier jouw buren blij mee kunt maken. Op deze kaart vind je ook de locaties van de diverse FoodSharing kasten en events in ons land, want ook offline werkt FoodSharing aan het terugdringen van voedselverspilling door een betere verdeling van voeding. De FoodSharing kasten duiken op steeds meer plekken op en deze kasten werken eigenlijk hetzelfde als het online principe. Iedereen kan hier voeding inleveren en ophalen, zolang het geen bereide maaltijden zijn en het vers is en niet gekoeld bewaard hoeft te worden. Deze kasten zijn op verschillende locaties te vinden en zijn vaak zelf in elkaar gezet waardoor ze onderling verschillen, maar wel altijd herkenbaar zijn aan de FoodSharing kleuren.

FoodSharing is ook steeds vaker aanwezig bij events en organiseert ook zelf leuke bijeenkomsten. Zo waren zij in juli aanwezig op het event No More Food Waste in Amsterdam en eerder deze maand organiseerden zij hun allereerste picknick. Via de Facebookpagina van FoodSharing blijf je op de hoogte van alle leuke events waar zij bij aanwezig zijn. Wil je meedoen met dit mooie initiatief of zelf een kast plaatsen? Neem dan eens een kijkje op de Facebookpagina en zoek eens naar de mogelijkheden bij jou in de buurt.

Bron foto 1: https://www.facebook.com/foodsharingNL/There are 4 comments

Add yours
    • awkwardduckling

      Dat is ook een supergoed idee! Wij proberen vooral steeds meer te letten op de hoeveelheden die we kopen zodat we niets te veel hebben en we bewaren wat er overblijft van maaltijden voor de volgende dag. Af en toe geef ik ook nog wel eens wat weg via lokale Facebookgroepen en zo hebben we in het afgelopen jaar onze verspilling ook al aardig terug weten te brengen gelukkig.


Post a new comment

CommentLuv badge