Wildplukwijzer

Wildplukwijzer

Anderhalve week geleden tipte ik ‘Koken met Van Boven‘ als kijktip, een ontzettend leuk kookprogramma met Yvette van Boven. In haar kookprogramma bezoekt ze lokale boeren, tuinders en andere interessante ondernemers in de foodsector en met de verse producten die zij verzamelt kookt ze heerlijke gerechten. In één van deze afleveringen tipte zij de Wildplukwijzer, een ontzettend handige app waarmee je heel eenvoudig op een kaart kunt zien waar je in Nederland fruit, groente of noten in het wild kunt plukken.

Wildplukwijzer

De Wildplukwijzer is te gebruiken via de website en een app en is een initiatief van meneer Wateetons en de werkgroep Oogsten zonder Zaaien. Op de Wildplukwijzer worden alle fruitbomen en -struiken, notenbomen en groentegewassen die openbaar zijn in kaart gebracht en iedere plukplek linkt naar de Wildplukwiki van Oogsten zonder Zaaien waar je uitgebreide informatie vindt over het gewas. Je kunt in de app of op de website zoeken op seizoen, soort, locatie of op wat nu rijp is. De kaart is openbaar dus iedereen kan bijdragen aan een zo volledig mogelijk overzicht van plukplekken in Nederland. Momenteel zijn er al meer dan 80 soorten opgenomen in het overzicht, zoals bijvoorbeeld walnoot, rucola, aalbes, zevenblad, peterselie, pastinaak, peer, lamsoor en hazelnoot. Alhoewel de Wildplukwijzer in de eerste instantie bedoelt is om fruit, groente en noten in kaart te brengen vind je op de kaart nu ook al plekken waar je zeekraal, mosselen, oesters en krab kunt vinden. Zo biedt de Wildplukwijzer een ontzettend uitgebreid overzicht van al het heerlijks dat Nederland te bieden heeft in de vrije natuur. De kaart is te raadplegen via de website van Wildplukwijzer of via de app welke gratis te downloaden is in de Appstore voor Apple en Android.There are 4 comments

Add yours

Post a new comment