Vegucated

Kijktip: Vegucated

De kijktip deze week is de documentaire ‘Vegucated’, een sociologisch experiment waarin drie niet-vegans de uitdaging uitgaan en gedurende 6 weken een vegan dieet volgen. De documentaire legt op een heldere manier uit wat de vegan lifestyle inhoudt en belicht de voordelen van een vegan lifestyle voor zowel de gezondheid als het milieu.

‘Vegucated’ is een documentaire uit 2011, maar is misschien nu nog wel actueler dan ooit. Veganisme wordt wereldwijd steeds populairder, zowel de ecologische voordelen van het nuttigen van minder dierlijke producten als de gezondheidsvoordelen van een plantaardig dieet komen steeds meer aan het licht. De documentaire weet op een interessante manier uit te leggen wat een veganistische lifestyle precies inhoud en waarom iemand ervoor zou kunnen kiezen om veganistisch te leven. Hier en daar bevat de documentaire behoorlijk schokkende beelden, maar het grootste gedeelte van de documentaire weet op een luchtigere manier de vegan lifestyle te belichten.

Vegucated

De documentaire is te bekijken op de website van Vegucated. Hier vind je ook een heleboel informatie over de vegan lifestyle en de Vegucated Challenge, een soort internationale Vegan Challenge waarin je een maand lang geen dierlijke producten meer eet of binnen een maand alle dierlijke producten uit je dieet schrapt.

Bron foto 1: Stephen de las Heras @ http://www.getvegucated.com/
Bron foto 2: Jessica Mahady @ http://www.getvegucated.com/

6 gedachten over “Kijktip: Vegucated”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *