minimalism game

Kijktip: A rich life with less stuff

De kijktip deze week is de TEDx talk ‘A rich life with less stuff’ van The Minimalists over consumentisme en rijkdom met minder spullen.

Minimalisme en opruimen zijn tegenwoordig helemaal on trend en Marie Kondo en Dave Bruno met zijn 100 dingen project zijn daarin toch wel beroemdheden te noemen. Maar vergeet vooral The Minimalists niet, 2 Amerikaanse mannen die het bedrijfsleven lieten voor wat het was om zich te focussen op wat zij echt belangrijk vonden: een eenvoudiger leven met minder spullen. Joshua Fields Millburn en Ryan Nicodemus schreven een boek ‘Minimalism: Live a Meaningful Life’ en daarna ging het snel met hun succes.

The Minimalists spraken op TEDxWhitefish over hun filosofie, minimalisme, gemeenschapszin en rijkdom. Je hoort in deze TEDx talk vooral het verhaal achter het ontstaan van The Minimalists. Je kunt de TED talk hieronder bekijken. Werkt de video niet? Dan staat de talk ook op YouTube. Wil je meer weten over The Minimalists? Neem dan zeker eens een kijkje op hun website.

Update: Wil je meer inspiratie van The Minimalists? Kijk dan ook zeker hun documentaire ‘Minimalism: a documentary about the important things‘. There are no comments

Add yours