Landmarkt

Landmarkt in Amsterdam

Aan de rand van Amsterdam ligt één van de leukste supermarkten van Nederland: de Landmarkt. Alhoewel, een supermarkt is Landmarkt niet echt te noemen, het is beter te omschrijven als een overdekte markt waar je terecht kunt voor al je verse boodschappen. Vandaag wil ik jullie graag kennis laten maken met deze ontzettend fijne winkel in Amsterdam.

Bij een bezoek aan Landmarkt waan je je even op een overdekte markt door de gezellige sfeer en opstelling in de winkel. Er zijn aparte stands voor de bakker, de noten- en zuidvruchtenbar, de kaasafdeling, de visafdeling en de vleeswarenafdeling en een groot gedeelte van de winkel is gereserveerd voor groente en fruit. Precies zoals een goede winkel hoort te zijn. Natuurlijk kun je bij Landmarkt ook terecht voor alle overige boodschappen, zowel biologisch als niet-biologisch.

Landmarkt

Landmarkt koopt de meeste (verse) producten in bij ruim 100 kleine ambachtelijke lokale telers, boeren en producenten die zij ook wel hun helden noemen. Zowel op hun website als in de winkel maak je kennis met deze producenten en zo krijg je een veel beter idee van waar de producten die je dagelijks gebruikt eigenlijk vandaan komen. Bij Landmarkt staat duurzaamheid en verantwoord eten voorop en daarom hechten zij veel waarde aan persoonlijk en eerlijk contact met hun leveranciers en verkiezen ze duurzaamheid boven keurmerken. Natuurlijk zijn er genoeg biologische en duurzame producten in het assortiment te ontdekken, maar de nadruk bij Landmarkt ligt vooral op kwaliteit en ambachtelijkheid. Dat zie je duidelijk terug in het assortiment. Veel producten in de winkel zijn van kleinere producenten en vind je niet zo snel in een reguliere winkel. Zo verkopen ze bijvoorbeeld een grote selectie bieren van kleinere brouwerijen in Nederland, chips van lokale aardappelboeren en zuivelproducten van diverse boerderijen in Nederland.

Landmarkt

Bij Landmarkt valt altijd wel iets nieuws te ontdekken. Omdat ze zo nauw samenwerken met (lokale) kleine producenten vind je hier leuke, vernieuwende producten en hippe nieuwe merken. Tijdens mijn laatste bezoek zag ik hier bijvoorbeeld de leuke lactosevrije drankjes van Rebel Kitchen en de frisdranken van Cawston Press.

Landmarkt

Een leuke manier om kennis te maken met deze nieuwe producten en de producenten waar Landmarkt mee samenwerkt is via de proeverijen en de ‘helden op bezoek’-middagen bij Landmarkt. Bijna elk weekend staat er wel iets leuks op de agenda van Landmarkt, wat natuurlijk op een leuke manier bijdraagt aan de beleving van de producten. De komende weken kun je bijvoorbeeld bij Landmarkt kennismaken met de ijsjes van NICE, Lados olijfolie of de kersen van teler Jan Scholman.

Landmarkt

Je kunt bij Landmarkt niet alleen terecht voor de dagelijkse boodschappen, je kunt hier ook nog eens heerlijk eten. In het restaurant middenin de winkel worden de hele dag door heerlijke gerechten bereid en je kunt hier tevens kiezen uit een verrassende selectie kant-en-klaarmaaltijden. Je kunt bij Landmarkt ook een bestelling plaatsen om maaltijden te bestellen voor op kantoor. Als je een bestelling plaatst worden de maaltijden de volgende dag bezorgd. Daarnaast werkt Landmarkt sinds kort ook samen met TringTring, de nieuwste bezorgdienst in Amsterdam die boodschappen en maaltijden binnen 60 minuten op de fiets in Amsterdam bezorgd.

Je vindt Landmarkt in Amsterdam-Noord aan de Schellingwouderdijk 339. Sinds eind vorig jaar heeft Landmarkt een tweede filiaal geopend aan de Van Woustraat 103. Beide winkels zijn 7 dagen per week geopend. Voor meer informatie over de leveranciers van Landmarkt, de aanbiedingen en het assortiment kun je een kijkje nemen op de website van Landmarkt.

6 gedachten over “Landmarkt in Amsterdam”

  1. Ja de Landmarkt is echt heel erg leuk, de sfeer is er ook zo lekker “biologisch” en de producten zijn er erg lekker. In het restaurant is het eten helemaal fantastisch, ik heb daar nog kort gewerkt. Helaas ben ik niet zo’n horeca held dus was dat maar van korte duur, maar als klant zijnde vond ik het daar super.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *