koekjes

Kookboektip: Havermoutje

Een aantal weken geleden maakte ik kennis met de ontzettend fijne recepten van Havermoutje, een Instagramaccount boordevol heerlijke havermoutrecepten. Het kookboek van Havermoutje verscheen eerder dit jaar en natuurlijk kon ik niet wachten om een aantal heerlijke recepten uit dit boek klaar te maken.

De personen achter Havermoutje zijn Pascalle Bonnier en Mathijs Kok, een jong en leuk stel dat is opgegroeid met havermout en wiens missie het is om iedereen net zo enthousiast te laten worden over havermout als zij zijn. Met hun creativiteit hebben zij ontzettend lekkere en verrassende recepten gemaakt met havermout voor elk moment van de dag.

Het kookboek begint met ‘Havermout voor dummies’, een korte uitleg over alles wat je moet weten over havermout. Hierin leggen Pascalle en Mathijs ook duidelijk uit wat voor verschillende haverproducten er beschikbaar zijn en hoe dit precies wordt gemaakt. Het uitgangspunt van het boek is natuurlijk havermout en een aantal basisrecepten om zelf heerlijke havermout te maken mogen dus ook niet ontbreken. De overige recepten zijn onderverdeeld in 4 hoofdstukken: ontbijt, lunch, snacks en diner. Het is verrassend wat je allemaal met havermout kunt doen!

Natuurlijk staan er een heleboel heerlijke havermoutontbijtrecepten in. Een paar van mijn favorieten zijn het chai havermoutje, het verse vijgen-vruchtenhavermoutje en het blauwebessenhavermoutje met pecannoten, maar ook voor de lunch, als snack of als diner kun je van alles doen met havermout. Ik heb de havermoutontbijtkoek en de havermoutkoekjes al gemaakt en deze waren heerlijk, maar je vindt ook een heleboel broodrecepten in het boek die ik ook zeker wil uitproberen.

Eén van de sterkste punten, naast de creativiteit met havermout van Pascalle en Mathijs natuurlijk, van zowel het Instagramaccount als het kookboek van Havermoutje is de fotografie. Elk recept is prachtig en licht gefotografeerd en al hun foto’s vormen een samenhangend geheel. Havermoutje heeft een duidelijke eigen stijl en dat vergroot de herkenbaarheid op alle media.

Het kookboek Havermoutje is nu overal verkrijgbaar en is onder andere bij Bol.com te bestellen. Wil je Pascalle en Mathijs en hun kookavonturen volgen? Bekijk dan eens het Instagramaccount van Havermoutje.

Deze review bevat een affiliatelink naar Bol.com. Lees voor meer informatie mijn disclaimer. 

2 gedachten over “Kookboektip: Havermoutje”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *