kleding

Inzameldoelen

Zoals jullie misschien wel weten ben ik sinds eind vorig jaar begonnen met minimaliseren in huis. We hebben simpelweg teveel spullen en naast dat het erg veel ruimte inneemt in huis dienen deze spullen eigenlijk geen enkel nut meer. Uitzoeken wat je wel en niet wilt bewaren is natuurlijk al een uitdaging op zich, maar wat doe je eigenlijk met de spullen die je niet langer nodig hebt? Weggooien is zonde en het is natuurlijk heel fijn als je er iemand anders heel blij mee kunt maken. Gelukkig kan dat nu heel eenvoudig via Inzameldoelen.

De afgelopen maanden hebben wij al heel veel oude spullen weggedaan die wij niet meer gebruikten. Van kleding tot speelgoed en van keukenartikelen tot boeken en dvd’s. Het opruimen voelt heerlijk en eerlijk gezegd heb ik nog niets gemist van de artikelen die wij de deur uit hebben gedaan. Eén reden dat wij die spullen met redelijk gemak weg konden doen is dat wij het gevoel hadden dat we iemand anders hier heel blij mee konden maken. Oude schoonmaakmiddelen die wij toch niet meer gebruikten of levensmiddelen die bij ons in de kast stof stonden te vergaren gaven we weg via lokale weggeefhoeken en het is een ontzettend fijn gevoel dat je iemand anders hier mee kunt helpen. Dat willen wij natuurlijk het liefst voor al onze spullen. Kleding en andere items probeer ik bijvoorbeeld voor een klein prijsje te verkopen via lokale Facebookgroepen of Marktplaats en wat overblijft brengen we vaak naar de kringloopwinkel.

Helaas is iets verkopen via Facebook of Marktplaats niet altijd even succesvol. Het aanbod is overweldigend waardoor je nauwelijks opvalt en iedereen weet ondertussen wel dat verkopen op Marktplaats niet altijd soepel en eerlijk verloopt. Helaas ontdekte ik recent dat sommige kringloopwinkels zoveel toevoer hebben dat zij veel artikelen gewoon niet kunnen plaatsen en direct in de container gooien. Dat vind ik natuurlijk enorm zonde, ik heb er juist voor gekozen om de producten een tweede leven te gunnen.

Wil je er zeker van zijn dat jouw producten goed terechtkomen? Neem dan eens een kijkje op de website van Inzameldoelen. Via Inzameldoelen vind je heel eenvoudig een goede bestemming voor de producten die overbodig zijn geworden. Geen gedoe met Marktplaats en geen onzekerheid over de bestemming van jouw oude producten. Op Inzameldoelen kies je zelf via een overzichtelijke kaart een bestemming voor jouw producten, vaak kleinschalig en lokaal. De overzichtskaart bevat al meer dan 500 inzameladressen voor de meest uiteenlopende producten. Je kunt bijvoorbeeld inzameldoelen vinden voor kleding, linnengoed, boeken, medisch materiaal of school- & schrijfspullen. In mijn direct omgeving vond ik al een inzameldoel voor gereedschap, kleding en houdbaar voedsel en een doel dat op zoek is naar kleding, hygiënemateriaal en speelgoed. Bestemmingen die zijn opgenomen in de lijst zijn bijvoorbeeld Gered Gereedschap, Terre des Hommes, Zending zonder Grenzen en diverse dierenasiels.

Neem vooral eens een kijkje op Inzameldoelen en wie weet wat voor mooie doelen je in jouw omgeving kunt vinden. Zo weet je zeker dat je iemand anders heel blij maakt met jouw oude spullen.There are 6 comments

Add yours
  1. Puck

    Ik wist niet dat de kringloop ook dingen weggooit. Wel als het natuurlijk een tijdlang niet verkocht wordt, maar niet meteen. Tenzij het in slechte staat is, maar anders vind ik dat ze dat eigenlijk ook niet moeten doen, zij kunnen toch niet beoordelen wat andere mensen willen kopen?

  2. Desi

    Wat een goede tip! ik wist helemaal niet dat kringloopwinkels soms spullen weggooien, dat is echt zonde. Eigenlijk zouden die spullen dan naar een andere kringloopwinkel moeten worden overgebracht, waar wel plek is. Maarja, dat is misschien te veel gedoe.


Post a new comment