DIY coffeescrub

DIY coffee scrub

Zelf een heerlijke scrub maken is in een handomdraai gebeurd dus waarom zou je een heleboel geld uitgeven voor een dure scrub in de winkel met een heleboel rare ingrediënten die vaak ook nog eens heel belastend zijn voor het milieu vanwege de veelgebruikte microplastics? Vandaag laat ik jullie zien hoe je met slechts 3 ingrediënten zelf een heerlijke coffee scrub maakt. Makkelijk, goedkoop en ook nog eens goed voor jezelf en het milieu!

Enige tijd geleden ben ik begonnen met het experimenteren met het maken van mijn eigen scrub en ik ben nog steeds fan van mijn zelfgemaakte suikerscrub. Ik houd echter wel van een beetje variatie en ik wilde graag een heerlijk ruikende en verkwikkende scrub maken. Aangezien ik geen fan ben van de meeste etherische oliën moest ik op zoek naar een andere manier om een heerlijk ruikende scrub te maken. Toen stuitte ik op diverse scrubs gemaakt van gemalen koffie. Zeg nu eerlijk, wat is er nu lekkerder dan de geur van verse koffie? Nagenoeg niets! Dus mijn nieuwe DIY scrub was geboren.

Het schijnt dat alleen al de geur van koffie iemand kan oppeppen aan het begin van de dag, dus dat leek mij de perfecte scrub om de ochtend mee te beginnen. Daarnaast schijnt gemalen koffie uitstekend te werken tegen cellulitis! Of dat werkelijk zo is durf ik niet te zeggen, maar het zit boordevol antioxidanten en het ruikt heerlijk dus wat wil je nog meer?

Voor deze eenvoudige coffee scrub heb je slechts 3 ingrediënten nodig:

  • 1/2 cup gemalen koffie
  • 1/2 cup suiker
  • 1/4 cup kokosolie

DIY coffee scrub

Zorg ervoor dat de kokosolie vloeibaar is, dit mengt beter. Meng dit met de gemalen koffie en de suiker. Roer dit goed door elkaar tot je een consistentie hebt bereikt waar jij blij mee bent. En voila, je hebt je eigen coffee scrub gemaakt! Je kunt deze zelfgemaakte scrub ongeveer 2 weken bewaren in een schone en goed afgesloten pot.

De gemalen koffie kan zowel gebruikt als ongebruikt zijn, maar als je ongebruikte gemalen koffie gebruikt dan heb je wellicht iets meer olie nodig om een fijne consistentie van de scrub te krijgen. Ik gebruik trouwens geurloze kokosolie, maar je kunt ook zeker geurende kokosolie of zelfs olijfolie gebruiken. Ik vind persoonlijk kokosolie het prettigst om mee te werken. De scrub is heel mild en geeft een heerlijke koffiegeur af, maar wees vooral niet bang: als je na het scrubben jezelf goed afspoelt ruik je echt niet de hele dag naar koffie.

Omdat koffie zo opwekkend werkt zou ik aanraden om deze scrub vooral ’s ochtends te gebruiken om helemaal opgepept de dag te beginnen, ik wil niet dat jullie slapeloze nachten krijgen door mijn DIY :). Ben je op zoek naar een scrub voor ’s avonds waar je geen (mogelijk) slapeloze nachten van krijgt? Probeer dan eens deze suikerscrub.

3 gedachten over “DIY coffee scrub”

  1. Wat een goed idee om scrub te maken met gemale koffie, een leuke afwisseling. Ik maak wel eens zelf suikersrub aangezien ik snel allergische reacties krijg op producten uit de winkel. Zelf gemaakt is veel fijner!

  2. Pingback: Koffiedossier: 5x Duurzaam Koffie Drinken Doe Je Zo

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *