blend retaillab

Blend Retaillab in Doetinchem

Vorige week was ik een dagje te vinden in Doetinchem, een gezellige kleine stad in de Achterhoek. Omdat ik natuurlijk alle leuke winkeltjes en restaurantjes wilde bezoeken plaatste in een oproep op Twitter. Helaas bleef het akelig stil. Was er dan niets te beleven in Doetinchem? Gelukkig bewees het Blend Retaillab al gelijk dat Doetinchem wel degelijk leuke hotspots heeft.

Blend Retaillab

Het Blend Retaillab is eigenlijk begonnen met Le Camion Rosé, oftewel de roze bus. Le Camion Rosé is de verwezenlijking van een droom van Cyril Sars en Mariël Kampshoff die met hun felgekleurde bus op evenementen te vinden waren voor een hapje, drankje en een heleboel gezelligheid. Dit deed al gauw verlangen naar een meer permanente plek in de stad en dit heeft deels vormgekregen als het Blend Retaillab. Al eerder was de winkel in combinatie met de roze bus te vinden in de Waterstraat, maar nu is de winkel sinds kort permanent gevestigd in de Gasthuisstraat.

Le Camion Rosé

Jarenlang woonde één van de initiatiefnemers van Blend, Mariël Kampshoff, in de Randstad en bij terugkeer naar Doetinchem miste zij de de leuke winkelinitiatieven die in de Randstad volop floreren. Met Blend wil zij Doetinchem hier graag kennis mee laten maken. Zij beheert de winkel samen met Bernadette Heitink, kledingontwerpster en oprichtster van haar eigen label DET.

Blend Retaillab

Blend is een uniek initiatief dat moeilijk in een paar woorden te bevatten is. In de eerste plaats is het een winkel waar je de leukste en meest originele ontwerpen en producten kunt vinden. Bij Blend krijgt iedereen de kans om zijn producten te verkopen. Voor een kleine inleg en een percentage van de opbrengst verkopen lokale creatievelingen en producenten hun producten bij Blend. Je vindt hier bijvoorbeeld lokale lekkernijen als thee, snoeperij en worst, maar ook voor kleding, interieuritems en speelgoed ben je hier aan het juiste adres. Alles is prachtig uitgestald op grote tafels en houten kasten, gemaakt door Whitewood, een bedrijf dat nauw samenwerkt met Blend en prachtige kasten en andere meubels maakt van sloophout.

Blend Retaillab

Naast deze producten kun je ook bij Blend terecht voor een hapje en een drankje. Midden in de winkel staat een gezellige bar en plaatsnemen kun je bijvoorbeeld bij het raam aan een gezellige tafel waar je een praatje kunt maken met de aanwezige eigenares of één van de bezoekers. Gezelligheid en sociaal contact is minstens zo belangrijk voor Blend als de verkoop van de producten. Deze nadruk op sociaal contact is ook de reden dat eigenares Mariël Kampshoff druk bezig is met het betrekken van Le Camion Rosé bij Blend. Nu is de roze bus achterin het pand geplaatst, maar Mariël zou graag zien dat deze werkplaats uiteindelijk wordt omgetoverd tot een gezellige horecagelegenheid waar mensen een drankje kunnen komen doen. Dit plan begint al vorm te krijgen dus wie weet kun je binnenkort ook voor de vrijmibo of een weekendborrel terecht bij Blend.

Blend Retaillab

Ik was erg onder de indruk van deze leuke winkel en ik kan iedereen die Doetinchem bezoekt van harte aanbevelen eens bij Blend binnen te stappen. Je vindt Blend in Doetinchem in de Gasthuisstraat 13. Voor meer informatie over deze leuke winkel kun je een kijkje nemen op de Facebookpagina van Blend.

Bron foto 3: https://www.facebook.com/lecamionrose/There are 10 comments

Add yours
    • awkwardduckling

      Ja gelukkig wel, ik vind dat altijd de leukste winkels om te bezoeken. In de Achterhoek zijn dit soort winkels nog niet zo heel gebruikelijk maar gelukkig zijn er ook ondernemers die het aandurven om het gewoon te proberen.

  1. colgate

    Een super leuke winkel! Ik werd helemaal blij bij binnenkomst meteen al. Wat een toffe spullen. Industriële stijl is daar ook te vinden. En leuk vriendelijk personeel. Ik ga daar vaker eens kijken.


Post a new comment