zwerfiebingo

Zwerfiebingo

Enige tijd geleden schreef ik een artikel over een aflevering van Kassa Groen waarin de initiatiefnemer van Stichting Klean, Peter Smith, aan het woord kwam. Peter Smith strijd persoonlijk en met deze stichting tegen zwerfafval en hij is zelf ook een fervent zwerfie opraper. Na het zien van deze aflevering van Kassa Groen en meer te hebben gelezen over Peter Smith raakte ik helemaal enthousiast over de heuse #zwerfie beweging die in opkomst is in Nederland. Daarom wil ik hier vandaag nog wat extra aandacht aan besteden en vooral wat aandacht geven aan de zwerfiebingo, een ontzettend leuk initiatief om mensen op speelse wijze te stimuleren om zwerfafval op te ruimen.

Natuurlijk is het heel belangrijk dat we ons afval gewoon in een prullenbak gooien in plaats van op straat, maar helaas denkt niet iedereen er zo over en zijn onze straten vaker dan ons lief is overspoeld met afval. Dit is niet alleen heel storend om te zien, het is ook nog eens ontzettend schadelijk voor het milieu. Vooral het plastic afval is hierbij een grote boosdoener. Plastic verdwijnt namelijk niet uit de natuur, het breekt heel langzaam af in miniscule stukjes en vormt een enorme bedreiging voor het milieu, allerlei dieren en zelfs onze eigen gezondheid. En laat plastic afval nu net het grootste deel van het zwerfafval zijn.

Het motto van Stichting Klean is ‘Ik erger mij niet aan zwerfvuil, ik ruim het op!’ en dat is natuurlijk ontzettend logisch. In plaats van irritatie over de rommel op straat kunnen we er ook zelf iets aan doen. Al tijden is de hashtag #zwerfie erg populair op social media. Mensen spotten zwerfafval, gaan hiermee op de foto en ruimen dit op. Op deze manier dragen mensen op een positieve manier uit dat zwerfafval oprapen heus niet vreemd is. Hoe normaler dit wordt, hoe meer mensen zwerfafval gaan oprapen.

Om het opruimen van zwerfafval leuker te maken en meer aandacht te geven zijn er allerlei leuke challenges bedacht rondom het spotten en opruimen van zwerfies. Eén van deze leuke acties is de zwerfiebingo, op social media ook wel te vinden onder #zwerfiebingo. Het idee achter de zwerfiebingo is simpel: ga actief op zoek naar zwerfafval en ruim dit op. Kom je één van de items van de zwerfie bingokaart tegen vergeet dan niet deze af te strepen van je bingokaart. De eerste persoon die alle items van de bingokaart heeft gevonden en heeft opgeruimd is de winnaar.

Zwerfiebingo

In vind de zwerfiebingo een ontzettend leuk initiatief en vandaag zal ik twee zwerfiebingokaarten uitprinten: één voor mij en één voor mijn man. Eens zien wie bij ons thuis de winnaar wordt van de zwerfiebingo! Doen jullie ook mee aan de zwerfiebingo?

Bron foto 2: http://www.stichtingklean.nl/There are 4 comments

Add yours
    • awkwardduckling

      Hahaha, nou in dit geval miste je weinig op tv hoor ;). Ik kijk eigenlijk ook helemaal geen tv, als ik iets de moeite waard vind kijk ik het wel via uitzending gemist of netflix. En je hebt altijd mij nog voor leuke tips ;).


Post a new comment