Yoni

Chemicals are not for pussies

Wist jij dat de tampons en het maandverband dat je maandelijks gebruikt vol schadelijke chemicaliën, bleekmiddelen en synthetische stoffen zitten? De meeste vrouwen hebben hier geen idee van en dat is ook niet zo gek aangezien er geen openheid over is en er op de verpakkingen niet vermeld hoeft te staan waar deze producten uit bestaan. En dat terwijl je deze producten toch intensief gebruikt en de vagina één van de meest kwetsbare en absorberende delen van het lichaam is. Dat moet toch anders kunnen? Met de slogan ‘Chemicals are not for pussies’ is direct duidelijk waar Yoni voor staat: veilige vrouwelijke hygiëneproducten zonder chemische rommel.

Yoni is een jong Nederlands bedrijf dat door middel van crowdfunding tot stand is gekomen. De lijn van Yoni bestaat uit maandverband, tampons (light & medium) en inlegkruisjes en alle producten zijn vrij van parfum, schadelijke chemicaliën en synthetische stoffen. Het maandverband, de inlegkruisjes en de tampons bestaan uit biokatoen en de achterkant van het maandverband en de inlegkruisjes en de verpakkingen zijn gemaakt van bioplastic bestaande uit maïzena. Ik mocht van Yoni een aantal producten uitproberen.

Yoni

Ik kreeg het maandverband, de inlegkruisjes en de tampons (medium) toegestuurd en ik was erg benieuwd naar hoe het mij zou bevallen. Ik gebruik zelf maandelijke een mix tussen tampons en maandverband en dat heb ik nu ook gedaan. Ik was over beide producten zeer tevreden. Het maandverband voelde ik de eerste instantie dikker aan dan het maandverband dat ik gewend ben, maar als je het eenmaal draagt merkt je hier eigenlijk niets van omdat het van zacht biokatoen is gemaakt waardoor het heel prettig zit. Hetzelfde geldt voor de inlegkruisjes die ik voor dit artikel ook geprobeerd heb. Je merkt eigenlijk niet dat je een inlegkruisje draagt. Het maandverband heeft vleugels en dat vind ik persoonlijk altijd heel prettig. Het maandverband doet prima zijn werk en zo zie je maar dat al die moeilijke chemische stoffen, parfums en andere zaken helemaal niet nodig zijn. De tampons heb ik vaker moeten wisselen dan ik normaal zou doen tijdens de zwaardere dagen, maar Yoni is op het moment druk bezig met de productie van tampons en maandverband voor zwaardere dagen en de verwachting is dat deze zeer binnenkort beschikbaar is.

De producten van Yoni zijn verpakt in een kartonnen doosje en het maandverband en de inlegkruisjes zijn daarnaast door een verpakking van bioplastic beschermd in het doosje. De individuele maandverbanden en inlegkruisjes zijn verpakt in bioplastic en ook de tampons zijn individueel verpakt. Dat zijn natuurlijk een heleboel verpakkingsmaterialen voor slechts een paar items, maar hygiënische verpakking is toch één van de belangrijkste dingen aan maandverband en tampons en gelukkig zijn de verpakkingen gemaakt van bioplastic.

Yoni

En de prijs? Voor een pak maandverband van 10 stuks van Yoni betaal je € 3,99, een pakje tampons (light) van 16 stuks is € 3,99 en tampons (medium) is € 4,10. Een pak inlegkruisjes van 24 stuks kost € 3,99. Dat is best prijzig, vrouwelijke hygiëneproducten zijn helaas best een uitgave, maar voor veilige, niet-toxische producten is dat het echt wel waard!

De producten van Yoni zijn te bestellen via hun website, maar zijn ook bij steeds meer winkels in de schappen te vinden. Wil je meer informatie over Yoni en de producten of weten waar je hun producten kunt vinden? Neem dan zeker eens een kijkje op de website van Yoni.

Update: In het assortiment van Yoni vind je nu inlegkruisjes, maandverband (medium en heavy), tampons (light, medium en heavy) en mega stash containers. Deze producten zijn nu ook verkrijgbaar bij Etos, Albert Heijn en vele andere winkels. 

Dit artikel is geschreven naar aanleiding van producten die naar mij zijn toegestuurd. Lees voor meer informatie mijn disclaimer. 

12 gedachten over “Chemicals are not for pussies”

  1. Geweldige titel haha! Ik was serieus vorige week uren aan het zoeken in winkels om maandverband en tampons te vinden zonder chemicaliën. Wat viel dat tegen zeg om wat te vinden! Fijn dat je hier nu dus over schrijft!

    1. Dat kan ik me voorstellen, er zijn nauwelijks merken te vinden die producten maken zonder rommel en erg veel openheid is er niet over helaas. Yoni is echt een fantastisch alternatief voor die merken en ik ben blij dat ik je heb kunnen helpen!

  2. Wat een geniale titel! En ik was me er inderdaad niet van bewust. Het maandelijkse feestje is bij mij nu aan de gang, dus dat zet me wel aan het denken..

    1. Ik denk dat heel veel vrouwen zich er niet van bewust zijn omdat we er eigenlijk op vertrouwen dat de producten die we elke keer gebruiken wel veilig zijn. Ik ben blij dat Yoni er op deze manier aandacht voor vraagt en zo ook een goed alternatief biedt.

  3. Nice, dit wil ik ook gaan gebruiken. Ik had inderdaad al eens eerder gelezen dat tampons chemische bommen zijn, dus dan stouw je hem toch iets minder prettig naar binnen zeg maar … 😛

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *