laptop

Kijktip: The nerd’s guide to learning everything online

De kijktip van deze week is de ontzettend leuke TEDx talk van John Green, schrijver van onder andere ‘The Fault in Our Stars’ en ‘Papertowns’. In ‘The Nerd’s Guide to Learning Everything Online’ vertelt hij over zijn persoonlijke strubbelingen met leren in de schoolbanken en de manier waarop hij zichzelf dingen bijleert via online video’s.

Ik heb het altijd al leuk gevonden om te leren en zelfs nu ik afgestudeerd ben zal ik zeker niet stoppen met bijleren. Wat dat betreft leven we nu in een fantastische tijd. Informatie is op allerlei manieren vrij beschikbaar en via TED talks, YouTube video’s, blogs en online magazines is bijleren leuker dan ooit. John Green houdt in zijn TEDx talk een pleidooi voor deze manier van leren. Hij heeft zelf veel bijgeleerd via diverse YouTubekanalen en Tumblr en Redditpagina’s, maar daarnaast is hij samen met zijn broer ook actief bezig op YouTube met hun kanaal CrashCourse waar ze in slechts 10 tot 15 minuten snelle cursussen geven over allerlei onderwerpen, van biologie tot geschiedenis en van economie tot religie. De video’s zijn leuk geanimeerd, vlot en humoristisch en maken van leren een leuke ervaring.

In de TEDx talk van John Green komen diverse suggesties voorbij om bij te leren via het internet. De talk is hieronder te bekijken. Werkt de video niet? Dan is de talk van John Green ook hier te bekijken.

2 gedachten over “Kijktip: The nerd’s guide to learning everything online”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *