The Green Kitchen

Kookboektip: The Green Kitchen

In Blogliefde deze week deelde ik mijn favoriete recepten van bloggers en natuurlijk mochten mijn twee favoriete recepten van Green Kitchen Stories daar niet bij ontbreken. Ik kwam toen tot de schokkende ontdekking dat ik het eerste kookboek van Green Kitchen Stories nog nooit als kookboektip had gegeven. Dat moet ik natuurlijk direct rechtzetten dus daarom deel ik vandaag één van mijn favoriete kookboeken met jullie: The Green Kitchen.

The Green Kitchen is het eerste kookboek van David Frankiel en Luise Vindahl, ook wel bekend van hun blog Green Kitchen Stories. David en Luise wonen in Zweden samen met hun dochter Elsa en hun jonge zoontje Isac (so cute allebei!). Op hun blog delen zij al sinds 2009 heerlijke en gezonde vegetarische recepten. Omdat ze wereldwijd een enorme fanbase hebben was het slechts een kwestie van tijd voordat ze hun eerste kookboek mochten uitgeven en in 2013 (in Nederland in 2014) was het dan eindelijk zover en lag hun eerste boek The Green Kitchen in de winkels.

The Green Kitchen

In The Green Kitchen hebben David en Luise meer dan 100 recepten gebundeld, stuk voor stuk met prachtige foto’s en mooie verhalen. De fotografie van Green Kitchen Stories is ook zeker één van hun sterke punten, ze weten zoveel sfeer te creëren in foto’s en de heldere kleuren springen van de pagina’s.

The Green Kitchen

De recepten in het boek zijn onderverdeeld in 7 hoofdstukken: De Ochtend, Lichte Maaltijden, Om mee te nemen, Familiedinertjes, Hapjes, Drankjes en Toetjes & Tussendoortjes. Hier wordt ook al duidelijk dat David en Luise groot voorstander zijn van lichte maaltijden van gezonde en pure ingrediënten. Ze promoten een gezonde leefstijl, maar zonder alle poespas. Hun recepten hebben duidelijke invloeden van de Scandinavische keuken, dat zie je terug in een aantal Scandinavische klassiekers en het gebruik van verse, lokale producten. Ze laten zich echter ook volop inspireren door andere keukens en daarom vind je in dit boek ook zeker invloeden en recepten terug uit bijvoorbeeld India, het Midden-Oosten, Japan en Italië.

The Green Kitchen

Zoals ik in Blogliefde ook al met jullie deelde heb ik natuurlijk een paar echte favorieten. Tegenwoordig staat standaard één keer per week de Kruidenpistachefalafel uit The Green Kitchen op het menu. Het is een fantastisch en gezond recept en iedereen hier in huis is er gek op. Daarnaast maak ik regelmatig de Bevroren aardbeiencheesecake, zowel in taartvorm als ik kleine ramekins als snel en heerlijk tussendoortje. Ook heerlijk is het ontbijt met bramen en havervlokken uit de oven, al maak ik dat helaas te weinig omdat ik niet echt op mijn best ben ‘s ochtends en ik beter niet te veel ingewikkelde handelingen kan verricht. Dit zijn slechts een paar van mijn favorieten, maar ik kan je verzekeren dat er nog veel meer heerlijks in het kookboek staat.

The Green Kitchen

Maar The Green Kitchen is meer dan alleen een kookboek want net als op hun blog delen David en Luise ook veel van hun persoonlijke leven in het boek door middel van anekdotes en foto’s. Ik ben niet alleen groot fan van hun recepten, ik vind het hele gezin ook zo leuk en stiekem wil ik ook heel graag zo leven zoals zij dat doen. Voor een bijna dagelijkse dosis prachtige foto’s en heerlijk eten kun je Green Kitchen Stories ook volgen op Instagram (David en Luise). Je kunt The Green Kitchen bij Bol.com bestellen.

Deze review bevat een affiliatelink naar Bol.com. Lees voor meer informatie mijn disclaimer. 

6 gedachten over “Kookboektip: The Green Kitchen”

  1. Inderdaad, een schitterend boek ! Ik heb zowel dit als het 2de boek, wat ook een absolute aanrader is. Ik maak er regelmatig iets uit klaar en het is allemaal om te lekkerder :-). Net als jij zou ik ook wel zo willen leven.

  2. Biedt dit kookboek dan ook nog iets anders dan hun blog? Want als je alle recepten ook gewoon op de blog kan vinden dan heeft het natuurlijk niet zoveel nut om een boek te kopen. (zo klink ik echt cheap!)

    1. Hahaha, klinkt helemaal niet cheap hoor, daar heb je helemaal gelijk in. Volgens mij hebben ze een aantal succesvolle recepten van hun blog opgenomen in hun boek (zoals de meeste bloggers doen) en hebben ze ook nieuwe recepten in het boek geplaatst. Zo staat het bramenontbijt bijvoorbeeld niet op hun blog.

      Tegenwoordig publiceren ze helaas ook veel minder recepten op hun blog en ik denk dat het tweede kookboek vooral heel veel nieuwe recepten bevat van hun reizen die ze de afgelopen tijd hebben gemaakt.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *