stephen & penelope

Stephen & Penelope

Alle breiers en hakers opgelet! In de Nieuwe Hoogstraat in Amsterdam vind je sinds kort de prachtige winkel Stephen & Penelope waar je terecht kunt voor al je benodigdheden voor breien en haken.

Stephen & Penelope is niet nieuw in Amsterdam. Voor zij hun intrek namen in het pand in de Nieuwe Hoogstraat waren zij namelijk al te vinden in de Kerkstraat in Amsterdam. Het nieuwe pand biedt echter een heleboel ruimte met maar liefst twee verdiepingen en de nieuwe locatie is ideaal. De Nieuwe Hoogstraat in een drukbezochte straat boordevol leuke winkeltjes en Stephen & Penelope past hier uitstekend bij.

Stephen & Penelope

De winkel is opgericht door Stephen West en Malia Mather, zeker geen onbekenden in het wereldje. Stephen West is onder kenners bekend vanwege zijn mooie designs en Malia Mather heeft haar eigen Etsy en Ravelry winkeltjes waar ze patronen verkoopt. Met hun winkel Stephen & Penelope willen ze kwalitatief goede materialen beschikbaar maken voor alle breiers en hakers en tevens wat exclusievere producten toegankelijk maken.

Stephen & Penelope

Bij Stephen & Penelope kun je terecht voor alles wat je nodig hebt voor breien en haken maar het aanbod is vele malen interessanter dan dat wat je in een gemiddelde hobbywinkel zult vinden. Natuurlijk kun je hier terecht voor brei- en haaknaalden in alle diktes en alles wat je nodig hebt als beginnend breier of haker, maar bij Stephen & Penelope vind je nog zoveel meer. Allereerst vind je bij Stephen & Penelope ontzettend veel leuke boeken en tijdschriften vol patronen om inspiratie op te doen. Daarnaast biedt de winkel een groot assortiment aan producten die niet zo makkelijk in Nederland verkrijgbaar zijn zoals merken als Quince & Co, Cascade Eco Yarns en het bijzondere Hedgehog Fibers. Daarnaast hebben ze een enorme keuze aan materialen en kleuren waardoor Stephen & Penelope een waar walhalla is voor iedere breier en haker.

Stephen & Penelope

Het leukste aan de winkel is misschien nog wel dat je hier ook terecht kunt voor workshops en breiavonden. Op elke eerste zaterdag van de maand kun je hier een workshop volgen om te leren breien en op elke donderdagavond van 18.00 tot 22.00 kun je in de winkel terecht voor een gezellige breiavond.

Stephen & Penelope

Je vindt Stephen & Penelope in de Nieuwe Hoogstraat 29 in Amsterdam. De winkel is geopend van dinsdag tot en met zaterdag van 10.00 tot 18.00. Wil je meer weten over deze winkel of hun assortiment bekijken in de webshop bezoek dan zeker even de mooie website van Stephen & Penelope.

10 gedachten over “Stephen & Penelope”

  1. Wat ziet het er daar leuk uit! Wij hebben in de stad niet zo’n leuk winkeltje met wol helaas. We hadden vroeger wel een hele mooie knopenwinkel (ja echt, een winkel met alleen maar knopen).

    1. Wat leuk, een winkel met alleen knopen! Tegenwoordig zie je het steeds minder en gaan de meeste mensen voor hun hobbyspullen naar warenhuizen of discountwinkels. Zo zonde want specifieke items voor diverse hobby’s zijn steeds moeilijker te vinden.

  2. Wat leuk zo’n winkel! Ik wil al een hele tijd leren breien maar het komt er nooit van om er voor te gaan zitten. Haken kan ik wel, maar vind ik op een of andere manier minder leuk? 😛

    1. Ja, leuk he? Ik kan zowel haken als breien maar ik vind persoonlijk haken en stuk leuker om te doen. Zo heeft iedereen zijn voorkeur :). Maar als je al kunt haken in breien relatief makkelijk te leren hoor.

    1. Ja mooi he? Ze hebben een enorm uitgebreide selectie aan verschillende materialen en kleuren. Ik ben af en toe ook niet zo gemotiveerd hoor, maar leuke patronen en mooie wol helpt zeker wel :D.

    1. Hahaha, dat komt me bekend voor :). Gewoon niet opgeven en blijven proberen, het wordt echt makkelijker. Ik heb er een eeuwigheid over gedaan om het te leren, vooral omdat ik linkshandig ben en het dan heel moeilijk aan te leren is. Gewoon beginnen met een simpel project als een sjaal of een patchwork deken en dan word je er vanzelf handig in.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *