smoothies

Smoothierecepten

In de blijmakers van vorige week liet ik weten dat wij de laatste tijd heel veel aan het experimenteren zijn met smoothies en frozen yoghurt. Het is heerlijk op warme dagen en ook nog eens een perfecte manier om genoeg fruit binnen te krijgen. Ik heb jullie beloofd om onze favoriete smoothierecepten te delen en vandaag geef ik dan ook de recepten voor drie heerlijke en eenvoudige smoothies.

Wij hebben altijd een flinke voorraad fruit in de vriezer liggen voor allerlei doeleinden. Dit kan zowel bevroren fruit uit pakjes zijn, maar je kunt ook net zo makkelijk zelf vers fruit invriezen. Zo blijft het lang goed als je het niet direct opeet en het is heerlijk in allerlei recepten. De blauwe bessen zijn bijvoorbeeld heerlijk in American pancakes, de aardbeien in allerlei taartjes en andere snacks en voor de rest maken wij de laatste tijd heel veel frozen yoghurt en smoothies met diverse soorten fruit. Onze drie favoriete smoothierecepten vind je hieronder. Enjoy!

Aardbei-banaansmoothie

Aardbei-banaansmoothie

 • 1 groot glas gevuld met (bevroren) aardbeien
 • 1 groot glas water
 • 1 grote banaan
 • 1/2 limoen

Voeg alle ingrediënten samen in de blender en voeg als je verse aardbeien gebruikt nog een aantal ijsklontjes toe. Mix dit tot een gladde massa en serveer direct.

Aardbei-granaatappelsmoothie

aardbei-granaatappelsmoothie

 • 1 groot glas gevuld met (bevroren) aardbeien
 • 1/2 glas gevuld met granaatappelpitjes
 • 1/2 glas water
 • 1/2 citroen
 • 4 el Griekse yoghurt

Voeg alle ingrediënten samen in de blender en voeg als je verse aardbeien gebruikt nog een aantal ijsklontjes toe. Mix dit tot een gladde massa en serveer direct.

Mango-banaansmoothie

mango-banaansmoothie

 • 1 groot glas gevuld met bevroren of verse mango
 • 1 groot glas water
 • 1 grote banaan
 • sap van 1/2 limoen

Mix alle ingrediënten samen in een blender. Als je bevroren mango gebruikt hoef je geen extra ijs toe te voegen, maar bij verse mango is het wel lekker om een aantal ijsblokjes mee te malen in de blender. Mix dit tot een glad geheel. Serveer direct met eventueel extra ijsklontjes.There are 6 comments

Add yours

Post a new comment