Crudo

Crudo in Nijmegen

Tijdens mijn bezoek aan het duurzame warenhuis Van Nature in Nijmegen kon ik het niet laten om ook even een kijkje te nemen bij Crudo, één van de duurzame ondernemers die zich samen met Van Nature heeft gevestigd in de Burchtstraat. Crudo is een raw vegan eetcafé waar gezondheid en duurzaamheid voorop staan. Daarnaast is het ook gewoon een ontzettend gezellige plek om even neer te strijken voor een kop koffie of iets lekkers.

Het raw en vegan eetcafé Crudo ligt middenin het centrum van Nijmegen, waar ze een pand delen met duurzaam warenhuis Van Nature. Het eetcafé sluit qua waarden naadloos aan op Van Nature want bij Crudo staan duurzaam ondernemen en gezond leven voorop. Crudo is geen groot eetcafé, maar weet met de inrichting en een apart ingericht winkelgedeelte wel een gezellige en ontspannen uitstraling te creëren.

Crudo

Crudo is natuurlijk in de eerste instantie een raw en vegan eetcafé, maar niet alleen zijn de gerechten bij Crudo raw en vegan, ze zijn ook nog eens vrij van gluten, zuivel en suiker. Iedereen die dus vanwege persoonlijke overtuiging of voedselintoleraties gebonden is aan een specifiek dieet kan hier zonder problemen terecht voor een hapje en drankje. De gerechten worden bereid met biologische en lokale producten en door de manier van bereiden worden de pure smaak en de voedingswaarden van de producten zoveel mogelijk behouden.

Crudo

De kaart bij Crudo is niet heel uitgebreid, maar dat hoeft ook helemaal niet. Er staat voor ieder wat wils op de kaart en zowel de dranken als hapjes zijn gemaakt van biologische en eerlijke producten en waar mogelijk ook lokaal. Je kunt hier terecht voor een heerlijk kopje biologische, fairtrade koffie of een kopje biologische thee, maar ze hebben ook een ruime selectie aan verse smoothies en slowjuices. Bij Crudo maken ze ook een aantal dranken op de kaart zelf, zoals amandelmelk, kefir, kombucha en hibiscus wijn, dus dat is ook zeker het proberen waard! Je kunt bij Crudo kiezen uit diverse opties voor het ontbijt of voor de lunch, maar ook voor een salade of een lekker zoet taartje zit je hier goed.

Crudo

Behalve een eetcafé is Crudo ook een winkel waar je terecht kunt voor raw food, maar ook voor diverse producten en accessoires voor in de keuken. Een groot gedeelte van dit aanbod biedt Crudo aan in dispensers om zo geen verbruik van verpakkingsmaterialen te hebben. Vergeet dus niet om je eigen potjes en zakjes mee te nemen! Om hoeveelheden af te wegen heeft Crudo een slimme oplossing bedacht: ze maken gebruik van reeds gewogen maatbekers waar je als klant de producten in kunt laten afwegen. Zo slim! Het is leuk om te zien dat verpakkingsvrij winkelen steeds gangbaarder wordt.

Crudo

Crudo is als eetcafé en winkel vooral bewonderenswaardig vanwege hun duurzame manier van ondernemen. Zo zijn de meubels hergebruikt, werken ze met biologisch afbreekbare schoonmaakmiddelen, milieuvriendelijke verpakkingen en hanteren zij het zero waste principe. Je kunt zeker maaltijden en drankjes meenemen bij Crudo, maar vergeet niet om je eigen bakjes of beker mee te nemen.

Crudo

Je vindt Crudo in Nijmegen aan de Burchtstraat 126, in hetzelfde pand als Van Nature. Crudo is op maandag, woensdag, donderdag, vrijdag en zaterdag geopend van 10.00 tot 18.00. Wil je graag meer weten over Crudo, hun gerechten en hun manier van ondernemen? Neem dan zeker even een kijkje op hun website.

Ook leuk in Nijmegen:There are 8 comments

Add yours
  1. Puck

    Ik ben toevallig net op zoek naar zo’n soort vegetarisch/vegan restaurant in omgeving Eindhoven… Die eventueel ook nog rekening kunnen houden met allergieen. Heb je toevallig tips?

    • awkwardduckling

      Helaas ben ik zelf helemaal niet bekend in Eindhoven, maar je zou eens kunnen kijken op Culy of Elle Eten, zij hebben altijd wel leuke tips voor fijne eetzaakjes (vaak ook met vega restaurants) in de grotere steden.


Post a new comment