Van Nature

Van Nature in Nijmegen

Vorige week liet ik jullie al weten dat ik weer eens een dagje naar Nijmegen was geweest. Natuurlijk niet in de minste plaats vanwege alle leuke hotspots hier, zoals bijvoorbeeld de conceptstore Make My Day, maar de voornaamste reden was dat ik dolgraag eens een kijkje wilde nemen bij het duurzame warenhuis Van Nature. Voor zover ik weet zijn er niet zoveel duurzame warenhuizen in Nederland, tenminste niet van deze omvang, en ik was dan ook heel erg benieuwd. Vandaag lees je alles over dit unieke duurzame warenhuis in Nijmegen.

Van Nature

Van Nature is te vinden in de Burchtstraat in Nijmegen, middenin het centrum aan het eind van een grote winkelstraat. De winkel ligt rustig in vergelijking tot de rest van het centrum, maar is toch heel erg goed te bereiken. Het pand van Van Nature is erg mooi en de winkel is overzichtelijk ingericht, zoals de meeste warenhuizen. Zo vind je hier aparte afdelingen voor vrouwen-, mannen- en kinderkleding, keukenartikelen, verzorging, kantoorartikelen, woonitems, bouwmaterialen en handige items voor in de tuin. Alle afdelingen vloeien in elkaar over en vormen een gezellig geheel. Het grootste verschil met reguliere warenhuizen is natuurlijk dat alle producten bij Van Nature duurzaam en eerlijk zijn.

Van Nature

De eigenaren van Van Nature, Rudie Wijnen en Jonny Arnoldi, zijn geen vreemden in de wereld van retail. Rudie Wijnen begon in 1985 al met een biologische marktkraam in Nijmegen en heeft vanaf die tijd ook al veel ervaring opgedaan met zijn eigen natuurvoedingswinkels. In Nijmegen hebben zij nu twee winkels onder de naam Van Nature: het duurzame warenhuis Van Nature en de biologische speciaalzaak Van Nature, gelegen in de Gerard Noodtstraat vlakbij het warenhuis. De winkels zijn opgezet vanuit dezelfde idealen en vullen elkaar mooi aan qua assortiment. Een leuk detail is dat in hetzelfde pand als Van Nature nu is gevestigd voorheen ook een duurzame winkel was gevestigd genaamd Het Groene Hert. Deze winkel ging in mei 2014 failliet, maar met de opening van Van Nature eind 2014 is gelukkig wel de functie van het pand intact gebleven.

Van Nature

Maar wat vind je dan zoal bij een duurzaam warenhuis als Van Nature? Het assortiment is echt te uitgebreid om hier recht aan te doen, maar je vindt hier bijvoorbeeld een grote selectie biologische en fairtrade kleding van merken als Armed Angels, Miss Green, People Tree en Kuyichi, duurzame en natuurlijk keukenartikelen van bamboe van Zuperzozial, wasmiddelen van Seepje en zelfs de verzorgingsproducten van Dewi van de Waeter van Lekker in een Potje. Daarnaast deelt Van Nature het grote pand met nog meer duurzame ondernemers. Zo vind je hier de duurzame kapper Ház, het raw food café Crudo en een heus naaiatelier waar je kleding kunt laten verstellen.

Van Nature

Je vindt Van Nature middenin het centrum van Nijmegen, praktisch naast kringloopwinkel Het Goed, in de Burchtstraat 126. Voor meer informatie over deze ontzettend fijne winkel kun je ook een kijkje nemen op de website van Van Nature.

Ook leuk in Nijmegen:

2 gedachten over “Van Nature in Nijmegen”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *