Urban Chef

Urban Chef in Arnhem

De afgelopen weken heb ik mijn liefde voor Arnhem niet echt onder stoelen of banken gestoken. Leuke winkels als Mimint en Bos & Heij maken shoppen in Arnhem ontzettend leuk, maar er is ook genoeg in Arnhem te beleven op culinair gebied. Urban Chef bijvoorbeeld, een mediterraans geïnspireerd delicafé waar met veelal pure en verse ingrediënten de heerlijkste gerechten op tafel worden gezet.

Urban Chef ligt midden in het centrum van Arnhem en is sinds de opening in 2009 al een groot succes. Tijdens mijn bezoek was het dan ook razend druk in het delicafé, maar de sfeer was heel erg goed. Het delicafé heeft een gezellige inrichting welke een mix is van het nu zo populaire industriële design met een vleugje mediterraanse invloeden.

Urban Chef

Op de kaart bij Urban Chef vind je vooral veel Italiaans/mediterraans geïnspireerde gerechten. Omdat het delicafé geopend is van ‘s ochtends tot eind van de middag vind je hier voornamelijk ontbijt- en lunchgerechten op de kaart. Ze hebben een ruime keuze aan panini’s, bruschetta’s en salades, maar natuurlijk ook genoeg heerlijke gebakjes voor bij de koffie of thee. De specialiteiten van het huis zijn de Urban Burger en het broodje pulled pork en dit zijn absolute aanraders! Sinds de opkomst van het broodje pulled pork heb ik al op verschillende plekken een broodje pulled pork gegeten, maar nog nooit zo lekker als bij Urban Chef! Er wordt trouwens bij Urban Chef ook goed rekening gehouden met vegetariërs. Er staan een aantal heerlijke vegetarische gerechten op de kaart en dit staat er duidelijk bij aangegeven.

Bij Urban Chef staat kwaliteit en smaak voorop en daarom wordt er veel gebruik gemaakt van pure en verse ingrediënten en huisgemaakte producten. Veel producten, zoals het brood, een groot deel van de groente en de koffie en thee zijn biologisch en de vis die zij serveren is van duurzame vangst. Door hun focus op pure producten is Urban Chef ook opgenomen in de Puur uit Eten gids, een handige culinaire gids vol met adresjes van eerlijke restaurants, winkels, markten en nog veel meer.

urban bakery

Urban Chef is als delicafé een groot succes, maar dat is lang niet het enige wat Urban Chef doet. Bij de traiteur van Urban Chef kun je namelijk diverse maaltijden afhalen voor thuis en bij de aangrenzende bakkerij kun je terecht voor heerlijke taartjes en diverse bakbenodigdheden. Daarnaast is Urban Chef ook in te huren voor catering en kun je hier allerlei kookworkshops volgen. Wil je graag vanuit je luie stoel producten van Urban Chef bestellen? Dan kan dat sinds kort via hun webshop. Als je voor 3 uur ‘s middags besteld dan heb je de producten de volgende dag al in huis.

Je vindt Urban Chef aan de Koningstraat 50-51 in Arnhem. Het delicafé is 7 dagen per week geopend tijdens winkeltijden. Voor meer informatie over het delicafé, maar ook hun cateringmogelijkheden of hun webshop, neem je een kijkje op de website van Urban Chef.

Ook leuk in Arnhem:There are 6 comments

Add yours

Post a new comment