zeep

Kijktip: The Story of Microbeads

De kijktip deze week is de korte video ‘Microbeads’, een nieuwe clip van The Story of Stuff Project, waarin wordt uitgelegd wat het gevaar is van microplastic in onze alledaagse producten.

Microbeads is de nieuwste video van The Story of Stuff Project, die je waarschijnlijk wel kent van de documentaires The Story of Stuff, The Story of Cosmetics en The Story of Solutions. In deze video wordt in slechts 2 minuten uitgelegd wat microbeads zijn en wat de gevaren zijn van microplastic in onder andere cosmetische producten.

Je staat er misschien niet zo snel bij stil, maar in veel alledaagse producten wordt plastic verwerkt, voornamelijk in onze verzorgingsproducten. Dit microplastic komt via onze afvoer in het water terecht en heeft in het milieu enorm schadelijke gevolgen. Dit is één van de redenen waarom ik er steeds vaker voor kies om mijn eigen verzorgingsproducten te maken, maar gelukkig zijn er ook steeds meer merken die ervoor kiezen om geen microplastic meer te verwerken in hun producten.

Je kunt de video hieronder bekijken. Mocht de video niet werken dan is deze ook hier te bekijken.

2 gedachten over “Kijktip: The Story of Microbeads”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *