Het Goed

Kringloop Het Goed in Nijmegen

Het is alweer een hele tijd geleden dat ik een artikel heb gewijd aan kringloopshoppen en dat terwijl ik ondertussen echt niet heb stilgezeten en een heleboel leuke winkels heb bezocht en koopjes mee naar huis heb gesleept. De hoogste tijd dus dat ik weer eens een leuke kringloopwinkel met jullie deel en dit keer tip de kringloopwinkel Het Goed in Nijmegen.

Bij Het Goed in Nijmegen, heel handig gelegen middenin het centrum van de stad, vind je alles wat je van een goede kringloopwinkel mag verwachten: een ruime selectie kleding, schoenen en accessoires, servies en keukenartikelen, speelgoed, veel kleine prullen voor in huis, mooie meubelstukken en een leuke boekenafdeling. De winkel is heel ruim en heeft maar liefst 3 verdiepingen.

Het Goed

De kledingafdeling op de begane groot is erg ruim en ik heb nog nooit in een kringloopwinkel zo’n grote selectie aan schoenen gezien! Het was dan ook begrijpelijk dat het op deze afdeling in de winkel het drukst was. Op de andere afdelingen stonden de meubels, het speelgoed, de boeken en platen en allerlei andere kleine dingen voor in huis. Het Goed is wel een typische ‘rommelige’ kringloopwinkel. Ze zijn erin geslaagd om allemaal leuke hoekjes en displays te creëren, maar bepaalde afdelingen zijn nog wat ongeorganiseerd waardoor het goed zoeken is naar leuke items. Maar mooie vondsten staan hier zeker! Zo zag ik prachtige oude naaimachines, leuke krukjes en bankjes, letterbakken en een heleboel leuke boeken en tijdschriften.

Het Goed

Bij Het Goed leggen ze een sterke nadruk op het upcyclen van kringloopartikelen. Zo verkopen ze in de winkel Re-Use tassen gemaakt van niet gebruikte rolgordijnstoffen door mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Daarnaast sporen zij ook hun bezoekers aan om met andere ogen naar kringloopartikelen te kijken. Zo liggen er in de winkel folders met leuke ideetjes om producten nieuw leven in te blazen en delen zijn op hun website leuke en creatieve tips met kringloopartikelen.

Het Goed

Als je een dagje in Nijmegen bent is Het Goed een echte aanrader, wie weet tegen wat voor leuks je aanloopt! Het Goed is niet de meest voordelige kringloopwinkel, net als in andere grotere steden kosten bepaalde producten hier net iets meer dan in kleinere steden en dorpen en ook de ligging van de winkel, middenin het centrum, zal er wel aan bijdragen dat de prijzen iets hoger zijn. Dat neemt natuurlijk niet weg dat shoppen bij een kringloopwinkel nog altijd heel voordelig is en dat je nooit weet wat voor leuks je aantreft!

Het Goed in Nijmegen vind je aan de Burchtstraat 110. Wil je meer informatie over deze winkel of ideetjes opdoen voor leuke projecten met kringloopartikelen? Neem dan zeker een kijkje op de website van Het Goed.

Ook leuk in Nijmegen:

10 gedachten over “Kringloop Het Goed in Nijmegen”

  1. In Assen zit ook een ‘het Goed’. Af en toe wip ik er naar binnen op een zaterdag. Ik vind het inderdaad soms nogal prijzig, maar dat ligt er wel aan wat je hebt. Boeken en spelletjes zijn weer redelijk goedkoop. In Assen is hij wel groot, maar gewoon 1 verdieping, ik ben wel nieuwsgierig naar Nijmegen geworden nu! Als ik er ooit eens ben ga ik eens kijken!

    1. Er zijn wel 24 vestigingen van Het Goed geloof ik, door heel Nederland. Ik vond de meubels wel iets aan de prijzige kant, maar speelgoed was inderdaad wel weer heel betaalbaar. Ik vergelijk het toch altijd een beetje met de kringloopprijzen in kleine steden als Den Helder waar je echt heel goedkoop uit bent ;).

  2. Aaaah ik krijg echt direct zin om even langs de kringloop te gaan hierdoor! Jammer dat de kringloop nu al dicht is, anders was ik nu direct op mijn fietsje gestapt.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *