DIY deodorant

DIY deodorant

Alhoewel ik flink aan het minimaliseren ben qua verzorgingsproducten (want wees eerlijk, zoveel producten hebben we eigenlijk helemaal niet nodig toch?) is deodorant toch wel iets dat je eigenlijk altijd in de badkamer wilt houden. Aangezien ik steeds meer verzorgingsproducten zelf maak, zoals handzeep en scrub, besloot ik als volgende project zelf eens deodorant te maken. Het is zeker niet moeilijk en het is zoveel natuurlijker dan de producten die we normaal gesproken gebruiken. Beter voor het milieu, beter voor je lijf en beter voor je portemonnee!

Zelf deodorant maken is eigenlijk heel eenvoudig. Met slechts drie ingrediënten maak je in enkele minuten een behoorlijke hoeveelheid deodorant en de meeste mensen zullen deze ingrediënten standaard in huis hebben.

Voor 1 potje deodorant heb je nodig:

 • 1/2 cup (120 ml) kokosolie
 • 1/4 cup (75 gram) baking soda
 • 1/4 cup (45 gram) maïzena

DIY deodorant

Om de deodorant te maken smelt je de kokosolie in een pannetje. Vervolgens meng je dit met de baking soda en de maïzena. Roer dit goed door en voeg eventueel nog een paar druppeltjes essentiële olie toe als je graag een deodorant gebruikt met een geurtje. Giet het mengsel over in een handig potje en laat dit een nacht uitharden. De volgende dag is de deodorant klaar voor gebruik!

DIY deodorant

Om de deodorant te gebruiken wrijf je simpelweg met je vingers door het potje en smeer je wat van het mengsel onder de oksels. De deodorant is heel mild voor de huid en lang houdbaar, maar bewaar het potje wel op een koele plaats aangezien de kokosolie snel vloeibaar wordt bij warmer weer.

Ik gebruik mijn eigen deodorant nu al een aantal dagen en ik ben er heel tevreden over! Zonder toevoeging van essentiële olie is de deodorant heel neutraal, maar het helpt wel heel goed tegen eventuele luchtjes. Zo heb je in een handomdraai een heel effectieve deodorant  gemaakt die niet alleen beter is voor je lijf, maar ook beter is voor het milieu en de portemonnee!

Update: maïzena wordt vaak gebruikt in diy deodorant recepten, maar als je een schimmelgevoelige huid hebt wordt elke vorm van zetmeel in verzorgingsproducten afgeraden omdat dit de schimmel kan verergeren. Is dit bij jou het geval? Kies dan voor een ander soort recept zonder gebruik van maïzena of arrowroot poeder. There are 12 comments

Add yours
 1. Leoni

  Cool! Deze heb ik ook eens zelf gemaakt. Hij werkte in het begin heel goed, maar nadat ik hem een poosje had gebruikt ging ik toch weer heel erg naar zweet stinken. Helaas 🙁

  • awkwardduckling

   Ik denk dat het heel erg verschilt van persoon tot persoon. Ik zweet van mijzelf niet zoveel dus ik heb het niet altijd perse nodig, maar ik gebruik het meer vanwege het idee. Sommige mensen zullen meer behoefte hebben aan deodorant en misschien zelfs een zwaardere deodorant dan deze diy. Talkpoeder heb ik al vaker gehoord, werkt dat echt zo goed?

 2. Mirjam

  Ik kocht altijd extra ‘foute’ deodorant, speciaal voor overmatig transpireren. Toen ik las dat je zelf deo kunt maken heb ik dat meteen uitgeprobeerd. Het werkt heel goed! Ik zweet nog steeds veel. Dat is ook een natuurlijk proces. Maar mijn zweet is nu reukloos! Fantastisch!


Post a new comment