natuurlijke zonnebrandcrème

DIY after sun

Met de afgelopen warme dagen en de zomer om de hoek kan het wel eens gebeuren dat je net iets te lang in de zon hebt gezeten en dat je bent verbrand. Voorkomen is natuurlijk beter dan genezen, maar indien je huid toch wat rood is en wat warm en trekkerig aanvoelt is het altijd fijn om een verkoelende after sun te gebruiken.

Deze DIY is niet eens echt een DIY zoals ik deze normaal gesproken met jullie deel aangezien er helemaal geen geknutsel met ingrediënten bij komt kijken. Met eenvoudige producten die iedereen vast en zeker in huis heeft kun je namelijk heel effectief de zonnebrand verlichten. Supersimpel en heel handig!

Wat kun je gebruiken bij een verbrande huid?

  • rauwe aardappel; rasp de rauwe aardappel en bedek de verbrande huid hiermee
  • komkommer; snijd de komkommer in plakjes en bedek de huid hiermee
  • citroen; halveer een citroen en smeer de verbrande huid hiermee in
  • yoghurt; smeer yoghurt op de verbrande huid voor directe verkoeling
  • avocado; pureer een rijpe avocado en smeer dit op de huid

Wij hebben zelf het ‘genoegen’ (oftewel de pech) gehad om te experimenteren met een citroen en de yoghurt op onze licht verbrande huid. De yoghurt werkt direct verkoelend, maar op grotere oppervlaktes van de huid kan dit nog wel een beetje een kliederboel worden. De yoghurt trekt vrij snel in en is een beetje plakkerig, vergeet dit dus niet met een doekje te verwijderen. De citroen snijd je door de helft en daarmee smeer je heel eenvoudig de rode huid in. Ook dit werkt erg verkoelend en het geeft minder rommel en een prettigere geur. Ik was aangenaam verrast door het direct verlichtende effect van zowel de yoghurt als de citroen en ook de aardappel en avocado schijnen zo effectief te werken.

Dit betekent natuurlijk niet dat ik jullie allemaal adviseer om te gaan knutselen met huis-, tuin- en keukeningrediënten wanneer je een vreselijk verbrande huid hebt want ernstige verbranding kan heel gevaarlijk zijn. Zoals ik al zei, voorkomen is beter dan genezen, maar bij een lichte verbranding is het fijn om met eenvoudige huismiddeltjes de last iets te verzachten.

6 gedachten over “DIY after sun”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *