Damn Food Waste

Damn Food Waste

2015 is echt het jaar tegen de voedselverspilling te noemen. Met de mooie acties van Kromkommer, zoals meest recentelijk hun Pop-up Shop in Utrecht, het boek ‘Koken met restjes is leuk!‘ en heel veel media aandacht voor voedselverspilling wordt er landelijk al heel veel actie ondernemen om de verspilling van voedsel tegen te gaan. Eén van die initiatieven waar ik nog geen aandacht aan heb besteed is Damn Food Waste. Daarom vertel ik vandaag graag over deze unieke coalitie en de leuke events die zij organiseren om voedselverspilling onder de aandacht te brengen.

Damn Food Waste is een samenwerking tussen verschillende organisaties, zoals bijvoorbeeld het Voedingscentrum, FoodGuerrilla (OneWorld), de Youth Food Movement en Wageningen UR. Samen strijden deze partijen tegen voedselverspilling door aandacht te genereren voor dit probleem. Dit doen zij op diverse manieren door zowel de producenten als consumenten te vragen hun bijdrage te leveren in het oplossen van dit probleem.

Eén van de manieren waarom je misschien al kennis hebt gemaakt met Damn Food Waste is door de enorm grote Damn Food Waste lunch die zij jaarlijks organiseren voor het publiek van voedsel dat anders zou worden verspild. Deze maaltijden zijn gratis voor alle geïnteresseerden en hier is altijd veel belangstelling voor. De eerstvolgende lunch vindt aankomend weekend al plaats!

Wil jij ook lunchen tegen voedselverspilling? Dan kun je zondag 14 juni van 12.00 uur tot 16.00 uur aanschuiven bij de Damn Food Waste lunch op Plein 1940 in Rotterdam. Naast de lunch is er nog veel meer te beleven tijdens dit event. Je kunt kennismaken met veel landelijke en lokale initiatieven die strijden tegen voedselverspilling, zoals Kromkommer, Rechtstreex, Instock en Rotterzwam en ook bijvoorbeeld Shop&Drop en het Geef Café zullen aanwezig zijn. Voor meer informatie over het event of over Damn Food Waste kun je een kijkje nemen op hun website of op de Facebookpagina van het Damn Food Waste event.

Bron foto: https://www.facebook.com/DamnFoodWasteThere are 4 comments

Add yours
    • awkwardduckling

      Ik weet ook nog niet zeker of ik erbij kan zijn, maar ik vond het zo’n leuk initiatief dat ik het toch graag met mijn lezers wilde delen. Misschien volgend jaar inderdaad, dan zal ik er tijdig aandacht aan besteden :D.


Post a new comment