yoga

30 Days of Yoga

Ik ben gister begonnen met mijn zelfverklaarde 30 days of yoga challenge en met twee sessies (van ruim een half uur!) kan ik eerlijk zeggen dat het allemaal nog niet zo makkelijk is. Nu ben ik ook een enorm stijve hark en ik kan niet eens een ‘plank’ maken zonder trillende armpjes en een zere nek. Hopelijk gaat de 30 days of yoga van Adriene wonderen voor mijn conditie en flexibiliteit doen. Het is duidelijk nodig, dus fingers crossed!

Ik ben niet helemaal onbekend met yoga. In het verleden heb ik wel eens yogalessen gevolgd, maar dat hele sporten in groepsverband is gewoon niet voor mij weggelegd, zelfs niet als het gaat om individuele activiteiten. Daarom vind ik deze yoga challenge zo fijn, je kunt het in de beslotenheid van je eigen huis doen wanneer het jou uitkomt. 30 days of yoga is een programma dat is opgezet door Adriene om mensen te ondersteunen in het beginnen met yoga of om wat regelmaat in hun oefeningen te introduceren. Het programma is in de eerste instantie bedoeld om het jaar mee te beginnen, maar een nieuw begin kan natuurlijk op elk willekeurig moment in het jaar wat mij betreft.

De 30 days of yoga lessen zijn onderdeel van het yoga ‘imperium’ (zo is het gerust te noemen) van Adriene Mishler, een Amerikaanse actrice die met haar website een yoga community wil opzetten waar iedereen welkom is en de kans krijgt om beter in balans te komen door middel van yoga. Op haar website, Yoga with Adriene, vind je een heleboel handige videos, informatie over yoga en Adriene zelf en ook haar blog en webwinkel. Haar videos zijn ook via haar YouTubekanaal te bekijken en daar staan ook alle videos van 30 Days of Yoga. Het is echter handiger om je in te schrijven voor 30 Days of Yoga via haar website, dit is gratis en hiermee krijg je elke dag een e-mail met de yogavideo voor de dag en aanvullende informatie. Onderaan deze blogpost vind je alvast een voorproefje van 30 Days of Yoga waarin je op een leuke manier kennis maakt met de challenge, zoals ik het maar heb omgedoopt, en Adriene.

En, hoe het bevalt tot nu toe? Ik moet zeggen dat het zwaar is. Vooral omdat Adriene zelf van rubber lijkt en zich moeiteloos in alle houdingen positioneert terwijl ik moeizaam overeind krabbel en nog eens diep ademhaal. Gelukkig ‘roept’ Adriene je vanaf het scherm toe dat het niet erg is als het niet helemaal lukt en dat je ook een beetje hier en dag mag ‘freestylen’. Dat ga ik dus ook maar gewoon doe de komende lessen: freestylen. Ik hoop dat de oefeningen me in de loop van de weken wat makkelijker afgaan en dat ik aan het eind van de maand merkbaar makkelijker een ‘plank’ doe of moeiteloos overga in ‘downward facing dog’. Duim voor me!There are 6 comments

Add yours
 1. Michelle

  Oh, tof dat je dit doet! Ik heb Adriene een paar weken geleden ontdekt en werd een beetje verliefd op haar haha. Helaas alweer een tijd geen yoga meer gedaan, maar deze challenge trok direct mijn aandacht. Aangezien ik een volledige yogan00b en stijve hark ben, ben ik erg benieuwd naar jouw ervaring!

 2. Tessa

  Leuk om op zo’n manier yoga te doen! Zit je dan niet met het probleem of je zeker weet of je poses wel goed zijn? Ik ben benieuwd hoe je je voelt na alle 30 dagen. Het lijkt mij een supermanier om op zo’n manier mijn Yoga weer wat op te pakken tijdens het reizen. Nu alleen ff zien of het internet hier snel genoeg is, anders sta ik wel erg lang in een pose 😉

  • awkwardduckling

   Het is inderdaad een beetje lastig om te merken of de poses wel goed zijn, ook omdat ik geen spiegel heb om het te controleren. Gelukkig heb ik wat dat betreft wel enig profijt van mijn yogalessen omdat er daar werd gehamerd op het correct uitvoeren van de poses. Ik ben ook heel benieuwd hoe het naarmate de weken vorderen gaat. Het zou wel fijn voor je zijn om tijdens het reizen zo een beetje yoga te kunnen doen, ik zal voor je duimen wat betreft het internet :D.


Post a new comment