30 days of yoga

30 Days of Yoga – week 3

Ik ben alweer beland in mijn laatste week van de 30 Days of Yoga challenge. Vandaag lezen jullie alles over hoe mijn derde week van deze challenge is verlopen. Drie weken geleden ben ik begonnen met de 30 Days of Yoga challenge van Adriene Mishler, een Amerikaanse actrice die via haar website Yoga with Adriene een yoga community heeft opgezet waar je niet alleen heel veel yogavideo’s en informatie over yoga vindt, maar dus ook diverse programma’s om kennis te maken met yoga of yoga op een toegankelijke wijze onderdeel te maken van je dagelijkse routine. Meer informatie over Adriene en haar yogalessen kun je vinden in mijn eerste blogpost over deze challenge of in mijn updates van week 1 en week 2 van de challenge.

Week 3 dus. Ik kan met enige trots zeggen dat de dagelijkse yoga oefeningen me steeds makkelijker afgaan. Het is nog steeds niet altijd even makkelijk om tijd ervoor te vinden, maar nu ik de bewegingen van Adriene wat beter ken en ik dus niet meer constant naar mijn scherm hoef te staren kom ik tijdens de dagelijkse oefeningen veel makkelijker in een flow. Ik vrees alleen voor de hitte van de aankomende dagen want het is de laatste dagen al alsof ik mijn eigen bikram yoga studio in de huiskamer heb. Perfect natuurlijk voor de intensiteit van de oefeningen, maar wel een stuk zwaarder. Maar ze zeggen dat warmte yoga goed is voor de flexibiliteit, het voorkomen van blessures en de bloedsomloop dus laten we dat dan maar geloven.

In de video’s van de afgelopen week voert Adriene de moeilijkheid van de dagelijkse oefeningen steeds meer op. Deze week werd er veel aandacht besteed aan het synchroniseren van de ademhaling met de bewegingen en aan balans en beide aspecten van yoga zijn nog steeds niet mijn sterkste punten. Een ‘tree pose’ (staand op één been in perfecte balans) gaat me nog redelijk af, maar als Adriene vervolgens doorzakt naar een ‘toestand’ (geen toestand, maar een houding waarin je op één been op je tenen balanceert met je andere been in je schoot) dan heb ik het toch wel even zwaar. Maar tegelijkertijd zijn deze oefeningen ook gelijk het leukst om te doen omdat je echt hard aan het werk bent en als een pose dan lukt dan voelt dat als een hele overwinning.

Ik ga mijn laatste week nu in, maar dat betekent niet dat ik hierna ophoud met yoga. Ik heb nu echt de smaak te pakken en ook na deze challenge wil ik zeker doorgaat met de oefeningen van Adriene. Ik heb deze week zelfs een heuse yogamat gekocht! Gelukkig heeft ze genoeg andere leuke video’s op haar website staan dus er is nog genoeg nieuws te ontdekken. Wil jij zelf ook graag de 30 Days of Yoga challenge doen of ben je benieuwd naar andere video’s van Adriene? Neem dan zeker even een kijkje op haar website.There are 4 comments

Add yours
    • awkwardduckling

      Ja, het is inderdaad nu een onderdeel van de dagelijkse routine en dat maakt het zoveel makkelijker om vol te houden. Knap dat jij dat hebt met hardlopen, ik heb dat nooit langer dan een paar dagen vol kunnen houden.


Post a new comment