30 days of yoga

30 Days of Yoga – week 2

Vandaag ben ik precies 2 weken bezig met mijn 30 Days of Yoga Challenge en het gaat heel erg goed! Vandaag deel ik mijn vorderingen en ervaringen in de tweede week van deze challenge.

Nu ik halverwege de 30 Days of Yoga challenge ben merk ik geleidelijk aan dat het eenvoudiger wordt om de challenge vol te houden. Het is makkelijker om mezelf elke dag te motiveren om de oefeningen te doen en de oefeningen zelf zijn ook een stuk makkelijker te doen dan aan het begin. Niet dat de oefeningen eenvoudiger worden hoor, maar je krijgt een beetje handigheid in de oefeningen en poses en na twee weken hoef je ook niet telkens meer naar het scherm te turen voor aanwijzingen van Adriene en dat geeft een stukje rust.

Ik merk na twee weken al dat de dagelijkse yoga oefeningen me al meer vertrouwen hebben gegeven in mijn eigen lichaam, hoe zweverig dat ook klinkt. Ik ben toch sterker dan ik dacht en ik kan meer dan dat ik in de eerste instantie had verwacht. Waar ik als puber voor het laatst een poging had gedaan tot een push-up, zonder veel resultaat, blijkt dat ik nu makkelijk een plank of een push-up kan doen, terwijl ik dit niet had verwacht. Ik vind het fijn om mijn eigen grenzen te ontdekken en te verleggen, maar ik moet er wel voor waken dat ik niet teveel van mijzelf ga vragen. Omdat ik mijn knie heb verdraaid tijdens een oefening ben ik me er bewust van geworden dat ik op dagen dat ik niet zo lekker in mijn vel zit ook best wat rustiger aan mag doen. Het is ook al een hele transitie voor me: van nagenoeg niets doen aan sport naar een yoga challenge en ook nog eens rek- en strekoefeningen en buikspieroefeningen elke dag.

Zondag heb ik mijn yogaoefening niet gedaan, maar omdat ik er geen 32 Days of Yoga challenge van wil maken heb ik vandaag twee oefeningen gedaan om dit te compenseren. Zondag blijft een moeilijke dag voor de challenge. Op zondag is het altijd topdrukte bij ons thuis en een momentje rust vinden is dan niet eenvoudig. Dat blijkt toch keer op keer weer mijn grootste struikelblok te zijn: het vinden van tijd en gelegenheid om de oefeningen te doen. Ik ben erg benieuwd hoe mijn derde week van de 30 Days of Yoga challenge gaat verlopen. Volgende week kunnen jullie de volgende update lezen.There are 8 comments

Add yours
 1. Dina

  Wat fijn dat het zo goed voelt om yoga te doen! Ik doe het het liefst iedere ochtend als ik wakker word even, dat geeft mij energie om mijn dag goed te beginnen. Ben benieuwd naar de volgende update!

  • awkwardduckling

   Ik ben ‘s ochtends echt niet te genieten en weet vaak niet eens wat ik het eerste uur allemaal doe (not a morning person) dus yoga in de vroege ochtend lukt me niet altijd even goed, maar ik kan me voorstellen dat het een heerlijke manier is om de dag te beginnen. Wie weet krijg ik dat ook ooit nog in mijn ritme ;).

  • awkwardduckling

   Het is erg leuk om te doen en je merkt echt al dat de bewegingen een stuk makkelijker worden na twee weken. De uitdaging is om elke dag tijd en gelegenheid te vinden, maar als je het leuk vindt om te doen moet je het zeker proberen.


Post a new comment