Shop&Drop

Shop&Drop

Met de opening van de eerste verpakkingsvrije winkel in Nederland, Opgeweckt Noord, en de toegenomen aandacht voor voedselverspilling zijn we in Nederland al op de goede weg om onze enorme afvalproductie te verminderen. Toch produceren we nog flink wat afval met z’n allen, waarvan gelukkig een groot deel gerecycled kan worden. Het is echter niet altijd even makkelijk om uit te vinden waar je precies het afval of de gebruikte (kapotte) producten kunt inleveren. Er zijn heel veel inleverpunten, maar uitvogelen waar deze zich bevinden is al een taak op zich. Gelukkig heeft Shop&Drop dit werk al voor ons gedaan en zij komen met een uitstekende oplossing voor dit probleem. Met hun handige app kun je heel eenvoudig je boodschappen combineren met het wegbrengen van jouw recyclebare afval.

Shop&Drop is een ontzettend gebruiksvriendelijke app waar je op een overzichtelijke manier je boodschappenlijstje kunt combineren met het recyclen van afval. Je geeft in de app aan welke producten je graag wilt recyclen en waar je gaat winkelen en de app geeft een overzicht van alle droppunten in het gebied. In onderstaand filmpje van Shop&Drop wordt de app heel leuk een duidelijk uitgelegd.

Ik heb de app getest voor Amsterdam en was aangenaam verrast. Je kunt heel eenvoudig een wijk selecteren waar je gaat shoppen & droppen en door aan te geven welke artikelen je graag wilt droppen krijg je op een overzichtskaart te zien waar dit allemaal mogelijk is. Er zijn enorm veel droppunten opgenomen in de app en ik stond verbaasd van de hoeveelheid recyclebare artikelen die in de zoekfunctie van de app zijn opgenomen. In de app kun je bijvoorbeeld recyclepunten vinden voor plastic, glas, batterijen, cartridges of kleding en je kunt ook aangeven in welke conditie je kleding is, wat voor soort glas je wilt recyclen of wat voor soort plastic verpakking je hebt. Niet alleen maakt dit het recyclen een stuk efficiënter, het maakt de zoekfunctie ook enorm gebruiksvriendelijk.

Om het recyclen nog leuker te maken is er in de app een functie ingebouwd zodat je punten kunt verdien met jouw ‘drops’ en deze zelfs kunt delen met vrienden op social media. Aan mij is dat niet zo besteed, maar ik kan me voorstellen dat andere gebruikers dit een enorm leuke toevoeging vinden en dat dit erg stimulerend kan werken.

Shop&Drop

Op dit moment is Shop&Drop al gelanceerd in Amsterdam, Rotterdam en Utrecht en elke maand wordt er een nieuwe gemeente toegevoegd op basis van de stemmen van de gebruikers. Wil je graag dat jouw gemeente wordt toegevoegd aan de Shop&Drop app? Breng dan je stem uit via de Shop&Drop website! Hier kun je ook meer informatie vinden over de app. De Shop&Drop app is gratis te downloaden in de Playstore of Appstore.

Bron foto;’s: http://www.shopendrop.nl/There are 4 comments

Add yours

Post a new comment