home office

Kijktip: How to make work-life balance work

De kijktip deze week is de TED-x talk van Nigel Marsh ‘How to make work-life balance work’. Deze talk van slechts 10 minuten hield Nigel Marsh in Sydney in 2010 en is een inspirerende en kritische kijk op onze verdeling van werk, vrije tijd en het gezinsleven.

In de TED talk ‘How to make work-life balance work’ spreekt Nigel Marsh over zijn problemen om een goede balans te vinden tussen het gezinsleven enerzijds en zijn professionele leven anderzijds. Hij stelt dat het commerciële bedrijfsleven zo ingesteld is dat ze zoveel mogelijk proberen te halen uit hun personeel. Een goede balans voor het personeel tussen hun carrière en hun gezinsleven is dus niet iets dat wij zouden moeten overlaten aan de bedrijven zelf. Een goede verdeling vinden is iets wat wij zelf zouden moeten aanpakken door helder voor ogen te krijgen wat voor ons persoonlijk een ideale verdeling is van onze tijd en onze eigen grenzen beter te bewaken. Als meer mensen dit zouden doen is het wellicht mogelijk om dit taboe te doorbreken.

Deze TED talk van Nigel Marsh is te bekijken via TED.com, of via de video onderaan dit artikel, en is ook te zien op Netflix als onderdeel van de Netflix serie Life Hack 2: The Next Level. In deze verzameling van TED talks vind je ook andere inspirerende talks over dagelijkse problemen. Verwacht echter geen echte life hacks zoals je die misschien van Pinterest gewend bent. De talks bieden geen onwijs handige tips om het leven makkelijker te maken, het is een inspirerende verzameling van ideeën over alledaagse issues.

2 gedachten over “Kijktip: How to make work-life balance work”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *