Local Goods Store

The Maker Store in Amsterdam

De Hallen in Amsterdam zijn ondertussen al een waar begrip in ons land. Met een bibliotheek, diverse ateliers, restaurants, winkels, een hotel en niet te vergeten de Foodhallen is dit multifunctionele gebouw een echte publiekstrekker. Maar de ontwikkeling van deze oude tramremise is nog lang niet klaar en onlangs werd het fijne aanbod in de Hallen nog een hotspot rijker, de The Maker Store opende namelijk eind vorige maand de deuren.

The Maker Store is het logische gevolg van de succesvolle Local Goods Market, een gezellige markt die bijna wekelijks plaatsvindt in De Hallen in Amsterdam. Op deze markt vind je alleen producten die in de regio Amsterdam zijn geproduceerd of ontworpen. Hier zie je elke editie weer de leukste nieuwe start-ups, de beste gevestigde merken, de meest bijzondere ambachtslieden en heerlijke foodstands.

Al deze elementen komen ook terug in de Maker Store. Eind april is de Local Goods Store geopend in De Hallen en ik kon natuurlijk niet wachten om er een kijkje te nemen. Ik werd niet teleurgesteld. Het pand in De Hallen is prachtig, met een fijne industriële uitstraling die perfect past bij de producten in de winkel. Door de grote dakramen valt een heleboel licht in het pand wat het pand een enorm ruime en sfeervolle uitstraling geeft.

Local Goods Store

Door de grootte van het pand is er meer dan genoeg plek om alle producten de aandacht en ruimte te geven die ze verdienen. De producten van diverse ontwerpers en producenten staan door de hele ruimte mooi uitgestald op grote tafels, rekken en kasten of aan de muur of plafond.

Local Goods Store

Het assortiment is heel divers: van lampen tot limoncello en van kussens tot kleding.

Local Goods Store

De enige gemeenschappelijke factor is dat het stuk voor stuk artikelen zijn die lokaal zijn gemaakt. Bij alle producten vind je aanvullende informatie over de ontwerper met vaak een visitekaartje of een informatiefolder. Zo gaat The Maker Store net even dat stapje verder om de ontwerpers naast een platform ook extra naamsbekendheid te geven.

Local Goods Store

The Maker Store is gevestigd in De Hallen in Amsterdam in de Hannie Dankbaarpassage 39. De winkel is op dinsdag tot en met vrijdag geopend van 12.00 tot 19.00, op zaterdag van 11.00 tot 19.00 en op zondag van 12.00 tot 19.00. Voor meer informatie over de winkel of het bijzondere assortiment neem je een kijkje op de Facebookpagina van de Maker Store.

Update: Sinds 2017 is de naam van de Local Goods Store veranderd in The Maker Store, net zoals de Local Goods Market is veranderd in The Maker Market. 

2 gedachten over “The Maker Store in Amsterdam”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *