Genoeg Magazine

Genoeg magazine

Sinds kort heb ik het onwijs leuke magazine ‘Genoeg’ ontdekt. ‘Genoeg’ is een ‘onafhankelijk tijdschrift voor iedereen die meer wil doen met minder’, zoals zij het zelf zo mooi beschrijven. Omdat ik heel enthousiast ben over dit tijdschrift wil ik deze handige bron van informatie graag met jullie delen.

Het magazine ‘Genoeg’ draait al wat jaartjes mee. 2015 is al het 18e jaargang van het tijdschrift dat elk kwartaal verschijnt. Ik weet niet waarom ik dit tijdschrift nooit eerder heb ontdekt. Het magazine richt zich voornamelijk op eenvoudiger leven. Elke editie bestaat uit vier delen:

 • gelukkig met genoeg; over minimaliseren en gelukkig zijn met minder
 • genoeg voor iedereen; over delen, lenen en zorgen dat er ook genoeg is voor toekomstige generaties
 • geld genoeg; over kritisch aankopen en geld besparen
 • praktisch genoeg; praktische tips om zelf in huis, tuin en keuken dingen te maken

Genoeg magazine

Het tijdschrift staat boordevol nuttige financiële tips en diy ideeën, maar er wordt ook erg veel aandacht in het tijdschrift besteed aan duurzaamheid en interessante initiatieven op dit gebied. Een fantastisch tijdschrift dus om praktische ideeën en inspiratie op te doen. Het nieuwste nummer, de lente editie, staat geheel in het teken van opruimen en draagt het thema ‘schoon schip in huis en leven’.

‘Genoeg’ heeft ook een website waar je allerlei handige informatie kunt vinden over eenvoudiger leven en geld besparen en waar diverse duurzame tips staan. Ook is het tijdschrift aanwezig op Pinterest waar ze allerlei handige tips delen. Het tijdschrift kost € 6,50 per editie en is in boekenwinkels en kiosken te verkrijgen, maar is ook bij diverse bibliotheken ter inzage beschikbaar in de tijdschriftensectie.There are 10 comments

Add yours
 1. Leoni

  Ik ben een keer op een ‘Genoeg’ dag geweest in Amsterdam. Er waren lezingen, workshops en er stonden allemaal standjes. Was heel leuk! Ik weet niet of ze dat nog steeds organiseren? Maar het is zeker de moeite waard om heen te gaan. Genoeg is inderdaad een leuk magazine met een mooie invalshoek!

  • awkwardduckling

   Ik zag wel in hun wintereditie van vorige jaar een aankondiging staan voor de Genoeg dag, volgens mij was het eerder dit jaar. Leuk om te horen dat het de moeite waard is, dan zal ik zeker de volgende editie proberen te gaan. Bedankt voor de tip!


Post a new comment