Food Revolution Day

Food Revolution Day

Op vrijdag 15 mei is het Food Revolution Day, een initiatief van Jamie Oliver die hiermee wereldwijd aandacht wil vragen voor het probleem van overgewicht onder kinderen. Op dit moment zijn er wereldwijd 42 miljoen kinderen onder de 5 jaar die overgewicht hebben of obese zijn. Dit is een enorm gezondheidsprobleem en op Food Revolution Day wil Jamie Oliver iedereen aansporen dit probleem onder de aandacht te brengen.

Om het probleem met overgewicht en een ongezonde levensstijl aan te pakken geloof Jamie Oliver dat voedingseducatie een cruciaal onderdeel is van de oplossing. Door hier al vroeg mee te beginnen krijgen kinderen een goede basis mee en is de kans groter dat zij bewuster met hun voeding omgaan en zo een gezonder leven tegemoet gaan. Om dit te bewerkstelligen wil Jamie Oliver voedingseducatie een verplicht onderdeel maken in het onderwijs van kinderen over de hele wereld.

Food Revolution Day

Jamie Oliver strijdt al jaren voor betere voeding en voedingseducatie voor kinderen. Zo heeft hij in zijn programma ‘Jamie Oliver’s Food Revolution’ in Amerika gewerkt aan het verbeteren van school lunches op Amerikaanse scholen en heeft hij in 2010 een fantastisch TED talk gehouden over de noodzaak van betere voedingseducatie, welke je hieronder kunt zien. Deze TED talk was een tijd geleden ook één van mijn kijktips en ik raad iedereen aan om deze zeker te kijken!

Wereldwijd doen 182 landen mee aan Food Revolution Day. Wil je ook meedoen? Je kunt de petitie tekenen die Jamie Oliver is gestart en die hij wil aanbieden aan de landen van de G20 om ze hopelijk zo te stimuleren om voedingseducatie een vast onderdeel te maken van het curriculum. Daarnaast deelt hij op de Food Revolution Day website een aantal fijne recepten en meer suggesties om zelf in actie te komen op Food Revolution Day.

Bron foto’s: http://www.foodrevolutionday.com/There are 8 comments

Add yours
  1. Anniek

    Leuk om hier eens wat over te lezen! Ik had al weleens gehoord dat hij zich hier mee bezig hield, maar tof om er zo wat meer over te weten te komen. Die ted talk ga ik nog kijken!

  2. Sopdet

    Prachtige revolutie, hoop dat hij veel steun krijgt in zijn project.
    Ik hou van zijn gedachtegang om even van op afstand te bekijken hoe we geëvolueerd zijn en vervolgens voor een reboot te zorgen. Vernieuwing en verandering begint bij de ouders en de manier waarop wij onze kinderen opvoeden. Laten we er werk van maken, allen de keuken in 😉


Post a new comment