Flinders Café

Flinders Café

Het is bijna zomer! Wellicht een beetje optimistisch, maar de dagen zijn merkbaar langer en het zonnetje schijnt steeds vaker. Perfect weer dus om eens niet in huis te blijven plakken en een terrasje te pakken om te genieten van die eerste zonnestralen met een lekker wijntje. Wat mij betreft is er in Hilversum geen betere plek om dit te doen dan op het terras van Flinders Café!

Ik heb nog niet eerder een hotspot besproken in Hilversum hoewel ik toch wel vaak in de mediastad te vinden ben. Hilversum heeft misschien niet de enorme hoeveelheid hotspots als grote steden als Amsterdam, Rotterdam of Utrecht hebben, maar Flinders Café maakt dit meer dan goed. Je vindt Flinders Café in Hilversum in een monumentaal pand aan de Kerkbrink, midden in het centrum, maar dit is niet het enige filiaal. Het eerste filiaal werd geopend in 2012 in Amsterdam en het was gelijk een groot succes. Andere filialen konden dan ook niet uitblijven en Flinders Café is ondertussen ook te vinden in Groningen en in Hilversum. Dit succes is mede te danken aan het feit dat Flinders Café toegankelijk is voor een heel breed publiek. Je vindt hier gezinnen, ouderen en studenten, maar door de inrichting, de gratis wifi en de vele stopcontacten is het ook een uitstekende plek om als zzp’er aan het werk te gaan.

Flinders Café

Flinders Café is in veel opzichten een interessant concept. De menukaart is erg uitgebreid en biedt een heleboel spannende gerechten, maar daar kom ik later op terug. Wat bijzonder is aan de panden is dat de interessante inrichting van de restaurants wordt verzorgd door diverse ontwerpers, zowel gevestigde ontwerpers als aanstormend talent. Je kunt niet alleen van deze designitems genieten bij Flinders Café, al deze items zijn ook te koop bij hun ‘zusje’ Flinders Design. Ik kan natuurlijk niet veel zeggen over de inrichting van de andere cafés, maar het interieur van Flinders Café in Hilversum is een fijne mix van diverse stijlen. Binnen kun je comfortabel zitten op één van de lange banken, er zijn diverse kleinere tafeltjes met gezellige oranje stoelen en zelfs de details zoals de verlichting en de aankleding van de muren is interessant. Buiten vind je er een groot terras met kleurrijke en uitnodigende stoelen en tafels.

Flinders Café

Ik merkte al op dat de menukaart erg interessant en uitgebreid is. Je kunt hier op elk moment van de dag terecht voor een hapje en een drankje. Het menu is samengesteld in samenwerking met enkele top chefkoks en dat zie je direct aan de interessante gerechten op de kaart. Niet alleen in de samenstelling van het menu is zoveel zorg gaan zitten, het restaurant heeft ook een duidelijke visie welke is samengevat in hun ABC. Zo ligt er een grote focus op duurzame, lokale en biologische producten en dat is voor mij alleen al één van hun sterkste punten. Ze werken nauw samen met lokale producenten en je kunt hier dus genieten van vers brood van het Vlaamsch Broodhuys, chocola van Tony’s Chocolonely en speciaalbiertjes van brouwerij ‘t IJ en Texels bier.

Flinders Café

De kaart is echt te uitgebreid om het hier tot zijn recht te laten komen, maar je kunt hier genieten van een ontbijt, lunch of diner, maar ook van een gebakje, een high tea of een borrelhapje. Of je nu een simpele tosti wilt of een uitgebreide Steak Sandwich Suarez, de grote trots van Flinders Café, het staat allemaal op de kaart. Ik vond het persoonlijk heel leuk dat er veel keuze is aan sharing plates, gerechten die je kunt delen met je tafelgenoten. Het is een ideale manier om te genieten van allerlei verschillende gerechten bij een borrel. Natuurlijk staan er ook gewoon borrelhapjes op het menu, van de meer traditionele bitterballen tot inktvisringen. Naast hun reguliere menukaart stelt Flinders Café voor de meeste feestdagen ook een speciaal menu samen. Hiervoor moet natuurlijk wel tijdig gereserveerd worden.

Flinders Café

Je vindt Flinders Café aan de Kerkbrink 2 in Hilversum. Flinders Café is ook te vinden in Groningen aan de Nieuweweg 2/Schuitendiep 54. Voor actuele openingstijden of meer informatie over de verschillende vestigingen en de diverse activiteiten die worden georganiseerd kijk je op de website van Flinders Café.There are 4 comments

Add yours

Post a new comment