DIY suiker scrub

DIY suiker scrub

Misschien lazen jullie het zaterdag al in de blijmakers van deze week, maar ik heb, na veel gerommel in de keuken, een eenvoudige en heel fijne scrub gemaakt die ik al een paar keer met veel plezier heb gebruikt. Omdat ik weet dat veel van jullie ook wel van een beetje knutselen in de keuken houden en het liefst zo natuurlijk mogelijke verzorgingsproducten gebruiken deel ik vandaag een DIY met jullie waarmee je zelf heel eenvoudig een heerlijke scrub maakt.

Zoals jullie misschien wel weten ben ik de laatste maanden veel bezig met het zoveel mogelijk zelf maken van schoonmaakmiddelen en persoonlijke verzorgingsproducten. Zo heb ik een paar maanden geleden een recept gedeeld waarmee je zelf heel eenvoudig handzeep kunt maken en wij gebruiken deze handzeep nog steeds met veel plezier. Zelf verzorgingsproducten maken is niet moeilijk en is een stuk voordeliger en natuurlijker dan veel van de verzorgingsproducten die je in de winkel koopt. Daarnaast is het een stuk minder belastend voor het milieu en de gezondheid, zowel door het verminderen van verpakkingsmaterialen als het verminderen van schadelijke stoffen in onze dagelijkse verzorgingsproducten, zoals SLS, parabenen en microplastic. En natuurlijk is het ook gewoon leuk om zelf te knutselen in de keuken!

Veel van de producten die wij standaard in de voorraadkast hebben staan bezitten fantastische eigenschappen voor onze gezondheid, dus waarom zouden we daar in onze verzorgingsproducten geen gebruik van maken? Zelf je eigen verzorgingsproducten maken is niet moeilijk en ook de scrub die ik zelf heb gemaakt is in een handomdraai gemaakt en je hebt er heel lang plezier van. Je hebt niet veel ingrediënten nodig en de meeste mensen zullen de ingrediënten vast wel in hun keukenkastje hebben staan:
– 1 cup (225 gram) kristalsuiker
– 1/4 (60 ml) cup vloeibare kokosolie
– 1 tl (5 ml) honing

DIY suiker scrub

Een paar simpele ingrediënten, maar stuk voor stuk goed voor de huid. Suiker is een fantastisch middel voor een milde scrub, de kokosolie werkt voedend voor de huid en de honing werkt als een natuurlijke vochtinbrenger. Mix simpelweg de cup suiker met de vloeibare kokosolie en maak hier een ietwat vochtig geheel van. Roer hier dan de honing doorheen tot alles goed is gemengd. Geloof het of niet, maar dit is het! Doe de scrub in een handig potje en je scrub is klaar voor gebruik. De scrub is heel mild en voedend en daarom zelfs geschikt als gezichtscrub. De scrub is heel fijn in gebruik en na het douchen voelt je huid heerlijk zacht en soepel aan. Een echte aanrader!

DIY suiker scrub

Natuurlijk kun je variëren met de ingrediënten. De scrub heeft geen heel uitgesproken geur dus houd je van een lekker luchtje onder de douche dan kun je een paar druppels essentiële olie toevoegen. Heb je geen kokosolie in huis? Geen nood, een andere plantaardige olie volstaat ook. Ik vind het heel prettig dat mijn kokosolie geurloos is, maar als je geen bezwaar hebt tegen de geur van olijfolie kun je dat bijvoorbeeld ook prima gebruiken. Wees vooral niet bang en experimenteer er op los. Ik ben heel benieuwd naar jullie ervaringen en jullie zelfgemaakte verzorgingsproducten.

Dit artikel bevat een affiliatelink naar een externe website. Lees voor meer informatie mijn disclaimer. 

8 gedachten over “DIY suiker scrub”

  1. oeh dit ga ik echt eens proberen! Ik heb ook wel eens suiker scrub gemaakt. had te veel suiker klontjes die waar ik dus helemaal niks mee deed. xD alleen had ik geen kokos olie en honing maar ik had het gemixed met ander soort olie en baby oil xD klinkt raar maar werkte eigenlijk best wel goed!

    thanks for sharing this. ^_^

    xxx fabianne

    1. Ik heb ook wel eens gehoord dat babyolie heel goed werkt in dit soort recepten of in bijvoorbeeld zelfgemaakte scheerschuim. Kokosolie heeft een beetje een vergelijkbare werking en is daarom een fijn alternatief. De scrub werkt echt heel fijn en is supermild voor je huid.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *