Vegatopia

Kookboektip: Vegatopia

Dit jaar bestaat de website Vegatopia al 20 jaar en om dit te vieren is vorige maand het kookboek ‘Vegatopia’ verschenen. Dit kookboek staat boordevol met vegetarische gerechten voor elk moment van de dag.

Vegatopia

Het kookboek ‘Vegatopia’ is het best te beschrijven als een no-nonsense vegetarisch kookboek en naslagwerk. Het boek staat boordevol recepten (70 stuks, om precies te zijn) en biedt daarnaast ook veel nuttige informatie over wat minder bekende ingrediënten, vleesvervangers en bijvoorbeeld eetopvoeding. Voor elke dag van de week is er een bepaald thema bedacht met bijbehorende recepten: makkelijke maandag, dinsdag currydag, woensdag gehaktdag, Hollandse donderdag, vrijdag snackdag, feestelijke zaterdag en zoete zondag. De recepten in deze hoofdstukken variëren van internationale gerechten tot de Hollandse keuken (met een twist). In de hoofdstukken daartussen vind je veel handige informatie en ook nog recepten voor een makkelijke meeneemlunch of bijvoorbeeld een ontbijt. Het boek is mooi vormgegeven met overzichtelijke hoofdstukken en kleurrijke foto’s bij alle gerechten.

Vegatopia

De recepten zijn rijkelijk geïnspireerd door de internationale keuken met veel gebruik van kruiden en specerijen. Precies het soort recepten waar ik van houd! Het was dan ook moeilijk kiezen met welk recept ik zou beginnen. Uiteindelijk heb ik het recept voor de röstirondjes uitgeprobeerd en alhoewel ik het nog nooit had gemaakt was het zeer geslaagd, iedereen vond het lekker! Het recept is ideaal voor een makkelijke dag omdat je er eigenlijk niets bijzonders voor in huis hoeft te halen. Aardappels en uien hebben wij standaard in huis en je kunt de röstirondjes zo kruiden als je zelf wilt.

Vegatopia

De recepten zijn eenvoudig en ook overzichtelijk beschreven waardoor de vegetarische keuken een stuk toegankelijker wordt gemaakt. Natuurlijk zijn de gerechten in het hoofdstuk ‘makkelijke maandag’ snel op tafel te zetten (ongeveer 30 minuten), maar ook de overige recepten zijn redelijk eenvoudig te bereiden en hebben geen ellenlange ingrediëntenlijsten zoals je soms wel eens ziet in populaire vegetarische kookboeken. De ingrediënten zijn meestal makkelijk te verkrijgen in elke supermarkt waardoor je niet op zoek hoeft te gaan naar een specifiek item in een toko of biowinkel. Alhoewel ik dat altijd heel leuk vind om te doen kan ik mij zo voorstellen dat het niet iedereen zijn hobby is. Alleen al hierdoor is het kookboek bij uitstek geschikt voor mensen die graag wat meer vegetarische gerechten op tafel willen zetten zonder al te veel poeha.

Vegatopia

Wat mij betreft heeft Vegatopia met dit kookboek hun motto ‘lekker vegetarisch voor iedereen’ ruim waargemaakt. Fans van de website zullen dit boek zeker waarderen, maar ook mensen die nog niet zo bekend zijn met de vegetarische keuken zullen aan dit boek een fantastische basis hebben voor heerlijke recepten zonder vlees en vis. Het kookboek ‘Vegatopia’ is bij Bol.com te bestellen.

Dit boek is naar mij opgestuurd als recensie-exemplaar en het artikel bevat een affiliatelink naar Bol.com. Meer informatie hierover vind je in mijn disclaimer.There are 4 comments

Add yours

Post a new comment