The Story of Solutions

Kijktip: The Story of Solutions

Zoals jullie wel weten ben ik een groot fan van het Story of Stuff project. Ik vond het boek ‘The Story of Stuff’ fascinerend en alle documentaires die zijn gemaakt door het Story of Stuff project op YouTube zijn prachtig geanimeerd, kort maar helder toegelicht en écht de moeite waard. Daarom is de kijktip vandaag ‘The Story of Solutions’, een korte documentaire waarin wordt onderzocht hoe onze economie kan transformeren naar een duurzamere economie door ons gezamenlijke doel bij te stellen.

The Story of Solutions

In ‘The Story of Solutions’ legt Annie Leonard uit aan de hand van leuke en verhelderende animaties wat er nodig is in onze maatschappij om échte verandering te bewerkstelligen. Kortgezegd komt het erop neer dat wij, in plaats van te streven naar ‘meer meer meer’, het doel zouden moeten bijstellen naar ‘beter’. Als ‘beter’ ons uitgangspunt wordt verandert dit alle stappen die men onderweg neemt en komt er ruimte voor duurzame initiatieven en echte verandering. De documentaire duurt slechts 9 minuten, maar weet feilloos uit te leggen hoe en waarom het huidige systeem niet meer werkt en waarom we zouden moeten streven naar duurzamere oplossingen. ‘Let’s grow solutions together’ is de strekking van het verhaal en ik kan mij hier helemaal in vinden.

Je kunt ‘The Story of Solutions’ hieronder bekijken. Werkt het filmpje niet? Dan kun je de documentaire ook op het YouTube kanaal van The Story of Stuff vinden.There are 4 comments

Add yours

Post a new comment