SuperFair

SuperFair

Begin februari is in Utrecht de SuperFair geopend: een biologische supermarkt die ernaar streeft om biologische en eerlijke boodschappen betaalbaar te maken voor iedereen. Gelegen in het centrum van Utrecht is de winkel sinds de opening een groot succes en erg innovatief gebleken.

Het mocht even duren voordat ik een bezoekje kon brengen aan de SuperFair, ik woon tenslotte niet in de buurt. Gelukkig was ik vorige week toevallig in Utrecht en kon ik eindelijk eens een kijkje nemen bij SuperFair! De winkel is erg ruim, heeft een breed assortiment en is enorm goed bezig op het gebied van duurzaamheid. Ik mocht samen met de filiaalmanager ook een kijkje nemen achter de schermen en ik stond versteld van de plannen en van de innovatieve duurzame oplossingen van SuperFair.

SuperFair

Laat ik het allereerst eens over het assortiment hebben. Het assortiment van SuperFair is zeer uitgebreid en is in sommige categorieën zelfs uitgebreider dan andere bekende biologische supermarkten. Zo vind je hier een enorm assortiment aan broodbeleg, snoepgoed en drinken. Naast levensmiddelen vind je hier ook een uitgebreide selectie aan verzorgingsproducten. Maar wat SuperFair echt onderscheid van andere biologische supermarkten met hun assortiment is hun inzet voor meer verpakkingsvrije producten in de winkel. Ze hebben een grote hoeveelheid producten in zelftapcontainers, waaronder noten, snoepgoed, granen en olie. Er zijn zakjes beschikbaar, maar als je hier regelmatig komt is een potje of bakje natuurlijk duurzamer.

SuperFair

SuperFair streeft ernaar om biologische en gezonde producten toegankelijk te maken voor een groter publiek. Met die reden doen zij hun uiterste best om de prijzen in de winkel laag te houden. Nu was het voor mij niet echt mogelijk om de prijzen van SuperFair te vergelijken met een andere biologische supermarkt, maar de producten in de zelftapcontainers waren zeker voordelig en een flink aantal producten die ik regelmatig in huis heb bleken hier toch net iets goedkoper te zijn. Daarnaast is het elke dinsdag biodag voor studenten bij SuperFair. Studenten krijgen op vertoon van hun studentenkaart 10% korting op hun boodschappen. Dat scheelt toch wel echt in de kosten!

SuperFair

SuperFair is niet alleen een voordelige biologische supermarkt, de winkel is ook enorm innovatief op het gebied van duurzaamheid. Zo vind je in de winkel een grote recyclebar waar consumenten al hun recyclebare afval kunnen inleveren. SuperFair zamelt dit alles in en zoekt voor dit afval een gepaste bestemming. Sommige afval zal door de gemeente worden ingezameld, maar de ingezamelde kurken worden bijvoorbeeld afgehaald door lokale kunstenaars die van deze kurken weer prachtige werken maken.

SuperFair

Naast de recyclebar werkt SuperFair ook hard aan het reduceren van hun eigen afval. Eén van de meest opvallende oplossingen is hun eigen composteermachine. Met deze machine kunnen zijn van overgebleven producten compost maken, wat niet alleen de hoeveelheid afval reduceert, maar mogelijk in de toekomst ook nuttig is voor gebruik door geïnteresseerden. Dit betekent natuurlijk niet dat zij al hun overgebleven producten klakkeloos in de composteermachine doen. SuperFair doet namelijk zijn uiterste best om voedselverspilling tegen te gaan. Sinds deze week vinden dagelijks tussen 10.00 en 12.00 happy hours plaats waarbij een speciale vitrine worden ingericht met alle producten uit de winkel die de houdbaarheidsdatum naderen. Consumenten en bedrijven kunnen zo tegen een korting van 50% deze producten kopen. Wat aan het eind van de ochtend niet is verkocht zal worden aangeboden aan de Voedselbank. Slechts de producten die dan nog overblijven zullen in de composteermachine belanden. De medewerkers van SuperFair hopen natuurlijk dat dit met de tijd steeds minder wordt.

SuperFair

Ik ben na mijn bezoek groot fan van deze fijne nieuwe winkel en ik hoop dat de winkel ook snel te vinden zal zijn in andere steden in Nederland. Tot die tijd vindt je SuperFair in Utrecht aan de Biltstraat 90-92. De winkel is 7 dagen per week geopend: van maandag tot en met zaterdag van 08.00 tot 20.00 en op zondag van 12.00 tot 18.00. Breng voor meer informatie ook eens een bezoek aan de website van SuperFair.There are 4 comments

Add yours

Post a new comment