Fenix Food Factory

Fenix Food Factory in Rotterdam

Voorheen kwam ik eigenlijk nooit in Rotterdam, niet alleen door de afstand vanaf Amsterdam, maar ook omdat ik niets met Rotterdam ‘had’, zoals mensen dat vaak zeggen. De laatste maanden is hier flink wat verandering in gekomen. Niet in het minst door de komst van de Markthal in Rotterdam. Omdat ik nu dus vaker in Rotterdam te vinden ben ontdek ik steeds meer leuke hotspots en die deel ik natuurlijk graag met jullie. Eén zo’n hotspot is de Fenix Food Factory, dé perfecte plek om te bezoeken voor zowel je dagelijkse boodschappen van lokale ondernemers en de leuke events.

De Fenix Food Factory is in het voorjaar van 2014 geopend en is sinds die tijd een fantastische hotspot waar je terecht kunt voor ambachtelijke versproducten, een hapje en een drankje en een heleboel leuke activiteiten. De Fenix Food Factory bevindt zich in een prachtig industrieel pand met een geweldig uitzicht over Rotterdam.

In de Fenix Food Factory zijn diverse ondernemers gevestigd waar je de heerlijke ambachtelijke producten kunt kopen. Zo vind je hier Booij Kaasmakers, Stielman Koffiebranders, De Kaapse Brouwers, Rechtstreex, Firma Bijten, Jordy’s Bakery en CiderCider. Stuk voor stuk aanbieders van ambachtelijke lokale producten.

Fenix Food Factory

Naast deze leuke adresjes voor je dagelijkse verse boodschappen zijn er op zaterdag ook diverse andere ondernemers in de hal te vinden en vanaf ‘s middags 16.00, en in het weekend al vanaf 13.00, wordt de Fenix Food Court geopend waar diverse foodtrucks aanwezig zijn voor een heerlijk hapje of drankje. Zo kun je heel fijn een hele middag vertoeven in de Fenixloods.

Ook worden er een heleboel leuke activiteiten georganiseerd in de Fenixloods.Zo is elke vrijdag Fenix Food Friday waar je kunt genieten van een verrassend borrelplankje, een drankje en een verrassend muzikaal programma. Elke zaterdagochtend kun je hier terecht voor het Fenix Food ontbijt en elke zondag wordt de Fenix Food Brunch georganiseerd, verzorgd door de verschillende aanbieders die zijn gevestigd in de hal. Elke laatste zaterdag van de maand vindt er ook een foodmarkt plaats bij de loods, in de zomer lekker buiten en in de winter in de grote hal. Al deze activiteiten vinden elke week plaats, maar daarnaast vinden er ook regelmatig andere events plaats in de loods. Zo vond hier vorig jaar het Bijna Waste Geweest Feest plaats en vorige maand werd hier nog de Kaapse Vintagemarkt georganiseerd.

Fenix Food Factory

Je vindt de Fenix Food Factory in Rotterdam aan de Veerlaan 19-D. Op maandag is de locatie gesloten, maar de overige dagen zijn zowel de winkels als het proeflokaal geopend. Voor actuele openingstijden en een overzicht van alle activiteiten die in de Fenixloods worden georganiseerd kun je een kijkje nemen op de website van de Fenix Food Factory.

Ook leuk in Rotterdam:

2 gedachten over “Fenix Food Factory in Rotterdam”

  1. Jordy’s Bakery is we-reld-be-roemd in Rotterdam 😉
    In de eerste regel van je blog kan ik me helemaal vinden. Als je tenminste de plaatsnamen omdraait…
    Intussen woon ik niet meer in R’dam maar in een klein dorp in de polder. Ook fijn!
    Groetjes Kakel

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *