Fat, Sick and Nearly Dead

Kijktip: Fat, Sick and Nearly Dead

De kijktip deze week is de documentaire ‘Fat, Sick & Nearly Dead’ waarin de zieke Joe Cross besluit het roer volledig om te gooien en gedurende 2 maanden alleen groene juices te drinken om het effect daarvan op zijn gezondheid te onderzoeken.

De Australische Joe Cross was voor het begin van zijn avontuur in slechte gezondheid. Hij had veel overgewicht en leed zelfs aan een huidaandoening waar hij ondanks vele doktersbezoeken, alternatieve geneeswijzen en medicatie niet van af leek te komen. Om zijn leven drastisch om te gooien en zijn gezondheid te verbeteren besloot hij gedurende 60 dagen niet meer te eten en alleen groene juices te drinken om zo zijn gezondheid te bevorderen. Deze ‘juice fast’ vond plaats tijdens zijn reis door Amerika waar hij met diverse mensen sprak over gezondheid en vasten. Deze reis is vastgelegd in de documentaire.

De documentaire is een echte aanrader. Niet alleen is het heel interessant om Joe’s reis en het herstel van zijn gezondheid te zien, maar ook de diverse mensen die hij spreekt over gezondheid en de noodzaak van plantaardig eten schetsen een duidelijk beeld van een gezonde en gebalanceerde leefstijl. De beelden van Joe en zijn reis worden afgewisseld met leuke animaties waardoor de documentaire, ondanks het serieuze onderwerp, erg grappig is. De documentaire is verschenen in 2010 en is sinds die tijd een enorm succes. Vorig jaar is hier zelfs een vervolg op gekomen, waarin Joe meer leert over gezondheid en gezond eten en de huidige gezondheidstrend, en er is zelfs een website opgezet voor de fans van de documentaires. De documentaire ‘Fat, Sick & Nearly Dead’, en ook het tweede deel dat vorig jaar is verschenen, is te bekijken op Netflix.There are 6 comments

Add yours
  • awkwardduckling

   Zijn gezondheid ging juist enorm vooruit. Niet alleen viel hij af, maar ook al zijn bloedwaarden waren enorm verbeterd tot zelfs normale waarden. Ongelofelijk he? Waarschijnlijk kreeg hij tijdens dat juicen meer vitamines en mineralen binnen dan hij ooit met zijn gewone junkfood ‘dieet’ binnen kreeg. Het verschil na een paar maanden is echt ongelofelijk!

   • Het Sushimeisje

    Ja dat kan ik mij ook wel weer voorstellen. Als je alleen maar fastfood eet dan krijg je ook niet veel vitamines naar binnen en wel veel vet en zout. Maar ik denk dat iemand die verder wel gezond eet niet per se gezonder zou worden door enkel te juicen.
    Maar wel knap dat hij het zo lang heeft volgehouden. Volgens mij gaat dat op een gegeven moment echt vervelen!


Post a new comment