24kitchen & cottages

24Kitchen & Cottages

Afgelopen week vond het allereerste 24Kitchen & Cottages event plaats. Dit event was een unieke samenwerking tussen de kookzender 24Kitchen en Center Parcs waarbij bezoekers al het leuks van 24Kitchen live konden beleven terwijl ze een weekend verbleven in de cottages van Center Parcs De Eemhof. Ik was uitgenodigd om een dagje te komen kijken en daar zeg ik natuurlijk geen nee tegen als groot 24Kitchen fan!

Het 24Kitchen & Cottages event vond plaats van 17 april tot en met 20 april op Center Parcs De Eemhof in Zeewolde. Tijdens dit culinaire vakantieweekend kregen gasten het beste van twee werelden: een ontspannen verblijf op Center Parcs met alle faciliteiten en daarbij toegang tot de eerste editie van het 24Kitchen event op het park. Tijdens dit event kregen gasten de unieke kans om te leren van alle leuke 24Kitchen chefs. Er waren diverse workshops, kookcolleges en Q&A’s georganiseerd met de chefs en daarnaast vonden er allerlei andere activiteiten plaats op het park.

24Kitchen & Cottages

De kookcolleges waren bij uitstek een fantastische kans om de tips en tricks te leren van diverse bekende chefs. Zo leerde je van Andy McDonald bijvoorbeeld hoe je de meest verse vis kunt herkennen en hoe je deze kunt bereiden, leerde je alles over chocola van Rudolph van Veen, nam Giovanni Caminita de do’s en don’ts van de Italiaanse keuken onder de loep en leerde je van Angélique Schmeinck de kunst van smaakcombinaties. Maar ook Danny Jansen, John Gerdsen, Estée Strooker, Mounir Toub en Roberta Pagnier deelden hun kennis tijdens deze interessante colleges, vrij toegankelijk voor alle bezoekers van het event.

Naast deze kookcolleges waren er ook veel verschillende workshops georganiseerd. Voor deze workshops werd wel een extra bijdrage van € 15,- gevraagd voor bijvoorbeeld de aangeleverde ingrediënten. Van Angélique Schmeinck leerde je hoe je een krab kunt schoonmaken en bereiden en Corria Houthuizen gaf diverse workshops waarin men leerde over de karakteristieken van verschillende druivenrassen en wijnen. Maar er waren ook workshops waar je leerde om hartige macarons, pasta, pesto, asperges, dressing of harissa te maken. Zelf heb ik de workshop ‘Hemelse Harissa’ van Mounir Toub bijgewoond en het was ontzettend leuk. In één uur tijd leerde Mounir alle aanwezigen hoe je heel eenvoudig zelf de beste harissa maakt. Hij deed alle stappen zelf voor, begeleidde de aanwezigen uitstekend met zijn instructies en via de aanwezige televisieschermen kon je ook in close-up zien hoe Mounir zijn harissa maakte. Vol enthousiasme liep hij ook rond in de zaal om een kijkje te nemen bij iedereen en om waar nodig advies te geven. Het was een ontzettend leuke en leerzame ervaring en aan het einde van de workshop ging iedereen de zaal uit met een potje zelfgemaakte harissa.

24Kitchen & Cottages

Naast deze kookcolleges, workshops en Q&A’s met de chefs waren er ook diverse andere activiteiten georganiseerd dit weekend. Zo vond er op vrijdag een heuse vrijmibo plaats en op zaterdag een after dinner dance. Op het park was tevens een bioscoop waar de leukste foodfilms werden getoond. Op zaterdag vond er een foodtruckfestival plaats en op zondag een delicatessenmarkt. Het weekend werd afgesloten met een Battle of the Chefs waarin de chefs van 24Kitchen het opnamen tegen de mensen in het publiek tijdens een kookrace. De interactie tussen de chefs van 24Kitchen en de bezoekers is misschien nog wel het leukst aan dit evenement. Fans krijgen ruime gelegenheid om al hun vragen te stellen aan hun favoriete chef, een praatje of een foto te maken en hun favoriete chef in actie te zien en van hem of haar te leren.

24Kitchen & Cottages

Hoewel ik het 24Kitchen & Cottages weekend een ontzettend leuk initiatief vind waren er ook dingen die mij een beetje tegenvielen. Zo vond ik persoonlijk dat er qua beleving op foodgebied meer plaats had kunnen vinden. Ik vond het erg jammer dat het foodtruckfestival alleen op zaterdag plaatsvond en de delicatessenmarkt alleen op zondag en de omvang van de delicatessenmarkt was ook enigszins teleurstellend. Alhoewel er voor deze gelegenheid in de diverse restaurants van Center Parcs een extra menu werd aangeboden, samengesteld door de chefs van 24Kitchen, waren deze aangepaste menu’s voornamelijk alleen ‘s avonds beschikbaar en vaak op reservering. De delicatessenmarkt bood ook niet echt mogelijkheden voor een lekker hapje of drankje waardoor er voor mij een enorm stuk beleving miste. Het was leuker geweest als het mogelijk was om hier en daar op het park te genieten van kleinere hapjes om zo kennis te maken met nieuwe concepten, nieuwe gerechten en ook op dit vlak uitgedaagd te worden. Ik begrijp dat het 24Kitchen & Cottages event iets anders is dan een foodfestival, maar aangezien de meeste fans van 24Kitchen waarschijnlijk enorme foodies zijn denk ik dat het een fijne aanvulling zou zijn. Ik hoop dat 24Kitchen & Cottages vaker zal plaatsvinden want ik vind het een unieke belevenis en wie weet is er de volgende editie meer focus op de foodbeleving.

24Kitchen & Cottages

Center Parcs de Eemhof was wel echt een prachtig park en een fijne locatie voor dit event. De meeste activiteiten vonden plaats rondom de Market Square, een gezellige binnenplaats waar diverse restaurants en het business center gevestigd zijn. Het hele park heeft de uitstraling en aankleding van een tropisch vakantieoord en vooral op deze binnenplaats waan je je even op vakantie in een ver oord. Het weer was ook fantastisch dit weekend dus het was heerlijk genieten op een terrasje met een wijntje. De perfecte afsluiting voor een geslaagde dag op het 24Kitchen & Cottages event.There are 4 comments

Add yours

Post a new comment