waterrad

Kijktip: It’s Not Easy Being Green

De kijktip deze week is eens geen documentaire of aflevering van een actualiteitenprogramma. Nee, deze week heb ik gekozen voor de ontzettend leuke BBC serie ‘It’s Not Easy Being Green’, een serie over de familie Strawbridge die hun gewone leven inruilen voor een zo groen en zelfvoorzienend mogelijk leven in hun nieuwe huis in Cornwall. Ik ben zelf de serie gaan kijken na de tip te hebben gehad van Green Evelien en het is echt een aanrader!

De familie Strawbridge bestaat uit vader Dick en zijn vrouw Bridget, zoon James en dochter Charlotte. Zij besluiten hun dagelijks leven volledig om te gooien voor een nieuw begin in Cornwall. Ze hebben een oud huis gekocht met een enorm stuk land erbij en zullen deze woning zo groen mogelijk proberen op te bouwen. Het uiteindelijk doel is om zo zelfvoorzienend en groen mogelijk te gaan leven. Het huis verkeert in erbarmelijke staat dus dit gebeurt niet van de één op de andere dag. Gelukkig hebben ze veel goede vrienden die op alle gebieden helpen en krijgen ze advies van eco-experts.

‘It’s Not Easy Being Green’ is niet alleen heel erg leuk (en soms een beetje kneuterig, maar dat is zeker onderdeel van de charme), maar ook heel erg leerzaam. Zo begint het gezin hun eigen moestuin, bouwen ze hun eigen kas, waterrad en windmolen en leren ze onder andere hoe ze biodiesel kunnen maken. Seizoen 1 van ‘It’s Not Easy Being Green’ is al in 2006 uitgezonden dus het is al een relatief oude serie, maar dat maakt het zeker niet minder leuk. In totaal zijn er 3 seizoenen verschenen van 2006 tot 2009. Ik ben nu net klaar met alle afleveringen van seizoen 1 en ik ga snel aan seizoen 2 beginnen!

6 gedachten over “Kijktip: It’s Not Easy Being Green”

  1. Ik keek dit vroeger altijd!
    En toevallig had ik hier laatst weer op gegoogled en zag ik dat ze ook een blog hebben met tips om zelfvoorzienend te leven.
    Ik weet alleen niet meer of ze zelf ook nog steeds zo wonen. Ben ik nu wel weer nieuwsgierig naar.

    Maar wat een werk hebben die mensen! Zeker omdat er toen toch minder makkelijk informatie beschikbaar was.

    1. Ja inderdaad, toentertijd was er veel minder belangstelling voor zo’n lifestyle dus veel van wat ze deden wat compleet nieuw. Wat leuk dat ze ook een blog hebben, ik ga het gelijk opzoeken! Bedankt voor de tip.

  2. Wat een goede tip! Seizoen twee helemaal bekeken. Seizoen 1 is helaas niet te vinden op Youtube. Iemand enig idee waar seizoen 1 en 3 te kijken zijn?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *