Headspace

Headspace

In de afgelopen editie van ‘De blijmakers van deze week’ liet al al weten hoe blij ik was met mijn nieuwe app Headspace. Headspace is een fantastische app waardoor meditatie toegankelijk en makkelijk wordt gemaakt. In korte sessies van 10 minuten leer je ontspannen, gedachten los te laten en je bewust te worden van jezelf en je omgeving. Vergelijk het met een korte pauze gedurende je dag, na deze 10 minuten voel je je weer helemaal verfrist!

Headspace

Dat meditatie een enorm positief effect kan hebben op je dagelijks functioneren zal voor niemand als een verrassing komen. Naast dat meditatie een uitstekende manier is om even een moment rust in te lassen kan het ook bewustwording creëren voor gedachten en gevoelens. Het lost problemen niet op, maar het kan er wel voor zorgen dat je er anders tegenaan kijkt, dat je houding naar deze gedachten en gevoelens anders wordt. Daarnaast is meditatie effectief gebleken voor een betere concentratie, het verbeteren van het afweersysteem, het verminderen van angst en het voorkomen van depressie. Headspace wordt dan ook gepresenteerd als een ‘gym membership for the mind’. Genoeg redenen om het eens te proberen toch?

Headspace

Headspace maakt meditatie makkelijk en toegankelijk met hun app. Door middel van eenvoudige oefeningen van (in het begin) slechts 10 minuten per dag leer je om even een momentje rust te nemen, om je bewust te worden van je lichaam en de omgeving, om gedachten de vrije loop te laten gaan en je hier niet in te laten meeslepen en om je meer bewust te zijn van de ademhaling.

Headspace

Eén van de bijzondere aspecten van Headspace is Andy Puddicombe. Getraind als Boeddhistische monnik en voorheen eigenaar van zijn eigen meditatie consultancybureau heeft Andy al enorm veel ervaring met meditatie. Andy is één van de oprichters en ook de stem van Headspace. Zijn bijzondere stem maakt dat de meditatieoefeningen in Headspace aangenaam en ontspannend zijn. In andere meditatieapps die ik heb geprobeerd ontbrak vaak elke vorm van verbale begeleiding of was de stem zodanig afleidend dat het volledig zijn doel miste. Bij Headspace is deze begeleiding juist één van de sterkste punten.

Headspace

Een ander sterk punt is de begeleiding in de vorm van filmpjes en animaties die het concept van mediteren erg toegankelijk maken. Deze filmpjes leiden vaak een meditatiesessie in en met de leuke animaties wordt eenvoudig en grappig uitgelegd hoe meditatie in zijn werk gaat. Deze kleurrijke animaties zie je in de hele app terugkomen en dat maakt Headspace tot een heel toegankelijk en vrolijk geheel.

Headspace

Headspace is beschikbaar voor de desktop, tablet en de mobiele telefoon, voor zowel Android als Apple apparaten, en verkrijgbaar in de appstore, Google Play of de Amazon appstore. De downloadversie is gratis. Wil je meer meditatie? Dan kun je ook kiezen voor een abonnement om toegang te krijgen tot allerlei extra functies. Zo zijn er in deze uitbreiding bijvoorbeeld snelle oefeningen beschikbaar voor noodsituaties en meditaties op maat voor tijdens het eten, wandelen of voor onderweg. Daarnaast is het in de uitgebreide versie mogelijk om te kiezen voor een langere of kortere meditatieduur en zijn er series beschikbaar waar de focus wordt gelegd op het verbeteren van de gezondheid, prestaties en relaties. Ik geef normaal gesproken nooit geld uit aan apps, maar voor Headspace maak ik zeker een uitzondering! Voor meer informatie over de tarieven en het volledige pakket van Headspace kijk je hier.

Bron foto’s: https://www.headspace.com

4 gedachten over “Headspace”

    1. Ja, dat idee had ik ook toen ik ermee begon :D. Ik had dringend behoefte aan een time-out gedurende de dag en gelukkig is Headspace echt een fantastische oplossing om overdag even een momentje rust te nemen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *