Lekkerineenpotje

Lekker in een Potje

Via Marte van Moderne Hippies ontdekte ik de webshop ‘Lekker in een Potje’, een kleine Etsy shop waar de meest heerlijke natuurlijke verzorgingsproducten worden verkocht, stuk voor stuk in prachtige potjes en met pakkende namen als ‘Girl Look At That Body Scrub’ en ‘Oatmeal Cookie Handscrub’. Producten zo puur dat je ze ook op zou kunnen eten! Daar houd ik van, dus natuurlijk kon ik het niet weerstaan om eens een bestelling te plaatsen om deze mooie producten te proberen.

Dewi van de Waeter, de eigenares van Lekker in een Potje, maakt alle producten zelf in haar keuken met alleen maar natuurlijk ingrediënten. Denk hierbij aan kokosolie, grapefruitolie, suiker en limoen. Het resultaat? Prachtige verzorgingsproducten zonder enige toevoeging die je met een gerust hart op je lijf kunt smeren. Ik was al een hele tijd op zoek naar natuurlijke verzorgingsproducten dus ik kon niet wachten om dit eens uit te proberen.

Lekkerineenpotje

Ik heb een bestelling geplaatst voor drie mini’s voor € 10,-. Alle producten die Dewi maakt kun je ook als mini bestellen om zo de producten voor een vriendelijk prijsje eens uit te proberen. Ik heb gekozen voor de Grapefruit Coconut Butter, de Grapefruit Sugar Scrub en de Natural Minty Deodorant. De Grapefruit Coconut Butter omdat ik graag een erg vette crème wilde voor mijn droge handen, de Grapefruit Sugar Scrub omdat ik graag een natuurlijke scrub wilde gebruiken in verband met eventueel microplastic en tot slot de Natural Minty Deodorant omdat ik al heel erg lang op zoek was naar een natuurlijke deodorant die wel goed werkt.

Ik was het meest benieuwd naar de Natural Minty Deodorant. De ingrediëntenlijst is kort, het bevat slechts kokosolie, baking soda, arrowroot poeder, maiszetmeel en pepermunt. Het is wel even wennen hoor, deodorant uit zo’n potje in plaats van uit een roller of een spraybus. De deodorant heeft in het potje een vaste consistentie, maar zodra het in aanraking komt met de huid wordt het heel snel vloeibaar en makkelijk uit te smeren. Vlak na het aanbrengen ruik je wel heel duidelijk een mintgeur en het voelt direct heel fris. De mintgeur verdwijnt redelijk snel waardoor het een relatief neutraal ruikende deodorant is die tot mijn verbazing echt heel goed werkt. Nu ben ik niet iemand die erg veel zweet, dus voor mij was dit een perfect product. Of het erg geschikt is voor mensen die veel transpireren of geuren weet ik niet, maar ik ben er erg blij mee!

Lekkerineenpotje

De Grapefruit Sugar Scrub heb ik nu twee keer gebruikt en hier was ik ook erg tevreden over. De scrub lijkt op ietwat vochtige suiker in het potje dus je hebt wel een lepeltje nodig om een de scrub eruit te scheppen. Omdat het een erg pure scrub is, de ingrediëntenlijst bestaat uit slechts 3 ingrediënten(kokosolie, suiker en grapefruitolie), is het een fijn alternatief voor de vaak chemische reguliere scrubs die erg slecht zijn voor het milieu door het gebruik van microplastic. De scrub kun je wel het beste gebruiken onder de douche om rommel in de badkamer te voorkomen. De scrub werkt erg goed en is zo mild dat je het ook voor je gezicht kunt gebruiken. Door de toevoeging van olie droogt het de huid niet uit en voelt je huid daarna heerlijk zacht. Ook echt een aanrader!

De Grapefruit Coconut Butter heb ik natuurlijk het meest gebruikt, ik smeer het liefst zo vaak mogelijk mijn handen, maar ook andere droge plekjes op mijn lijf, hiermee in. Met een korte ingrediëntenlijst, enkel kokosolie, grapefruitolie en vitamine E olie, is dit wel de meest pure crème die ik ooit heb gesmeerd. Dit is toch wel mijn meest favoriete product van de drie! In het potje is de butter een vaste massa, maar je kunt makkelijk hier wat uithalen en het wordt direct vloeibaar op je huid. Je huid blijft even vettig, maar het trekt redelijk snel in en je huid voelt heerlijk zacht daarna. De Grapefruit Coconut Butter ruikt ook heerlijk! Zelf houd ik niet van de geur van kokos, maar gelukkig is voor de producten een geurloze kokosolie gebruikt dus je ruikt enkel een subtiele grapefruitgeur.

Lekkerineenpotje

Ik ben heel erg blij met de pure producten van Lekker in een Potje en per direct groot fan! Ben jij nu ook benieuwd naar de producten die Dewi maakt? Je vindt ze allemaal in de webshop van Lekker in een Potje. Een selectie van haar producten ligt ook bij diverse andere winkels in de schappen, waaronder Het Faire Oosten, SuperFair en Beter & Leuk.

Update: De deodorants van Lekker in een Potje zijn sinds begin 2018 ook verkrijgbaar bij de Albert Heijn in drie verschillende varianten. Hier koop je de potjes in de variaties neutraal (geurloos), lavendel of pepermunt & rozemarijn. Deze potjes zijn natuurlijk ook nog steeds via de website van Lekker in een Potje te koop.

6 gedachten over “Lekker in een Potje”

  1. Kan je die deodorant alsnog in een roller stoppen en dan gebruiken? Of is die daar te hard voor?

    Ben wel benieuwd naar deze natuurlijke cosmetica producten, eerst mijn voorraadje opmaken van chemische spullen en dan heel veel baking soda bij de toka inslaan. Want dat lijkt wel het magische ingrediënt voor ‘natural cosmetics’.

    1. Ik denk dat de deodorant daar net iets te hard voor is, het wordt echt pas vloeibaar zo rond lichaamstemperatuur.

      Ik heb ook eerst mijn huidige cosmeticaproducten opgemaakt, verspillen is ook zo zonde. Zo langzamerhand ga ik steeds meer over op natuurlijke producten en ik ben heel erg blij dat ik deze deodorant heb gevonden als alternatief. Baking soda is inderdaad een veelgebruikt ingrediënt, ook voor shampoo wordt het vaak gebruikt. Daarnaast is kokosolie ook een absolute must voor diverse verzorgingsproducten omdat het een fijne consistentie heeft en erg goed is voor de huid.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *