Het Faire Oosten

Het Faire Oosten in Amsterdam

Vorige week bracht in een bezoekje aan het relatief nieuwe winkelcentrum Oostpoort in Amsterdam-Oost. Het is een fijne plek om te vertoeven door de aanwezigheid van een Marqt, de biowinkel Biolicious, een filiaal van De Tuinen en van Rituals op een steenworp afstand van elkaar, maar dat was niet de voornaamste reden om hier eens te gaan winkelen. Sinds een aantal maanden is hier namelijk Het Faire Oosten gevestigd, een prachtige winkel vol met eerlijke, ambachtelijke en lokale producten.

Het Faire Oosten

De pijlers van Het Faire Oosten zijn duurzaamheid, ambacht & creativiteit. Dat merkt je direct als je de winkel binnen komt lopen. De winkel is creatief ingericht en staat boordevol duurzame en faire producten. Denk bijvoorbeeld aan producten van Kromkommer, Seepje en Yoni, maar ook duurzame kledingmerken en grote interieuritems. Je kunt het zo gek niet bedenken of Het Faire Oosten biedt het aan. Het zijn stuk voor stuk producten met een verhaal en dat komt hier goed tot zijn recht. De winkel biedt niet alleen een prachtige display voor de producten, de medewerkers van Het Faire Oosten hebben ook echt passie voor de winkel en de producten en zij delen hun kennis en passie graag met de bezoekers van de winkel.

Het Faire Oosten

Het Faire Oosten is echter niet alleen een winkel. Het pand fungeert ook als galerie en door de hele winkel vind je dan ook prachtige kunstwerken die allemaal te koop zijn. Het Faire Oosten streeft ernaar om kunst voor iedereen bereikbaar te maken en door de galerie en de winkel in elkaar over te laten lopen wordt de drempel inderdaad lager om de aangeboden kunst eens te bekijken. Alle kunst is te koop en elke twee maanden wordt er weer plaats gemaakt voor nieuwe kunstenaar om hun werk te tonen. Mocht je zelf interesse hebben om je werk hier te tonen? Dat is hier ook geen probleem, je stuurt gewoon je portfolio op.

Het Faire Oosten

Daarnaast biedt Het Faire Oosten ook diverse workshops aan waar je aan kunt deelnemen en geeft het initiatiefnemers ook de ruimte om zelf iets leuks op te zetten. Het Faire Oosten heeft twee workshopruimtes in het pand voor uiteenlopende activiteiten.

Het Faire Oosten

Je vindt Het Faire Oosten in winkelcentrum Oostpoort in Amsterdam aan de Waldenlaan 208. De winkel is 7 dagen per week geopend. Ik raad iedereen aan om zeker eens een bezoekje brengen aan deze unieke winkel want je kijkt je ogen uit en breng ook zeker een bezoekje aan de website van Het Faire Oosten.

Update: Het Faire Oosten heeft nu ook een vestiging van de winkel aan de Javastraat 115 in Amsterdam. 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *