Evernote

De grote schoonmaak online: Evernote

Vandaag weer een nieuwe blogpost in de reeks ‘de grote schoonmaak online’ en dit is voorlopig ook de laatste. Hopelijk kunnen jullie, net als ik, met de tips en programma’s die ik heb besproken al een heel eind komen om eindelijk eens orde te scheppen in de chaos op de computer. Zo heb ik besproken hoe ik mijn pins op Pinterest heb georganiseerd, hoe ik tegenwoordig een online agenda bijhoud en heb ik jullie laten weten hoe gelukkig ik ben met Pocket, voor mij de ideale manier om al mijn artikelen en filmpjes te organiseren. Vandaag wil ik het graag hebben over nog zo’n handig programma waarmee je heel eenvoudig al je notities, foto’s, stemopnames en nog veel meer kunt organiseren. Ik heb het natuurlijk over Evernote.

Evernote is een programma met zoveel mogelijkheden dat ik hier gerust kan bekennen dat ik zelf nog maar een klein gedeelte van de functies benut. Je kunt het zien als een online werkplek, waar je notities in kunt maken, foto’s mee kunt maken, stemopnames mee kunt maken, maar ook alerts kunt instellen en in kunt tekenen. Door het handige gebruik van ‘notitieboekjes’ in Evernote zijn al je documenten overzichtelijk geordend en je hebt de mogelijkheid deze met anderen te delen of zelf een workchat te beginnen. Zowel handig voor persoonlijk gebruik als voor werkgerelateerde zaken dus. Ik gebruik natuurlijk mijn Cozi om lijstjes in bij te houden, maar voor uitgebreidere aantekeningen en blognotities bijvoorbeeld is Evernote heel erg handig. Een groot voordeel aan Evernote is dat het zowel op je pc als op de telefoon en tablet toegankelijk is. Daardoor heb je altijd toegang tot jouw notities. Het toevoegen van notities of foto’s is zelfs een stuk eenvoudiger via de telefoon.

De versie van Evernote die ik gebruik is gratis, maar je kunt ook upgraden naar Premium voor € 5,- per maand waardoor je toegang krijgt tot een flink aantal handige functie. Zo is het dan bijvoorbeeld mogelijk om te zoeken in al je documenten, presentatie te maken a la powerpoint, offline toegang te hebben tot de notities en je krijgt de mogelijkheid om grotere bestanden op te slaan. Evernote heeft zelfs een Business versie op de markt gebracht voor € 10,- per maand, waar het mogelijk is om met collega’s samen te werken en waar de bestanden centraal worden beheerd. Voor persoonlijk gebruik zijn deze functies misschien niet zo van toegevoegde waarde, maar mocht Evernote gebruikt worden voor studie- of werkgerelateerde doeleinden dan kan ik mij voorstellen dat het heel erg handig is. Alhoewel Evernote zich dus erg richt op de zakelijke markt is het ook voor persoonlijk gebruik heel erg handig. Mocht je Evernote graag willen proberen dan kun je het programma via de website van Evernote gratis downloaden. De mobiele versie is via de appstore of Google Play te downloaden.

Meer lezen over organiseren en minimaliseren online?

5 gedachten over “De grote schoonmaak online: Evernote”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *