Delicious. Lekker Thuis!

Kookboektip: Delicious. Lekker Thuis!

Vandaag heb ik in plaats van een leestip eens een kookboektip voor jullie, namelijk één van de kookboeken van het tijdschrift Delicious. Het kookboek ‘Delicious. Lekker Thuis!’ is een lust voor het oog en de recepten zijn stuk voor stuk inspirerend en overheerlijk. Ik ben al groot fan van het tijdschrift en nu ik een aantal recepten heb geprobeerd uit de diverse kookboeken van Delicious. ben ik helemaal groot fan!

Het kookboek ‘Delicious. Lekker Thuis!’ is niet het eerste kookboek van het tijdschrift. Naar mijn weten zijn er door Delicious. al 7 kookboeken uitgebracht en een aantal daarvan heb ik al met veel plezier doorgebladerd en gebruikt. De kookboeken voor worden geschreven door Valli Little, de food director van de Australische Delicious.

awkward duckling - delicious. lekker thuis!

Het kookboek ‘Delicious. Lekker Thuis! is al verschenen in 2013, maar ik heb dit kookboek recent pas ontdekt en ik ben blij dat ik deze vondst heb gedaan. Het kookboek staat boordevol heerlijke recepten (wel 117 stuks!) die overzichtelijk zijn ingedeeld naar seizoen. In elk hoofdstuk vindt je zowel voorgerechten, hoofdgerechten als nagerechten voor dat seizoen. De recepten zijn stuk voor stuk verrassend en origineel. Het kookboek richt zich niet op één bepaalde keuken, maar elk recept is weer geïnspireerd door een andere eetcultuur en door deze verscheidenheid aan smaken en invloeden is ieder recept weer een nieuwe bron van inspiratie.

awkward duckling - delicious. lekker thuis!

Het boek is prachtig vormgegeven met foto’s waarbij het water je al in de mond loopt. Elk recept wordt vergezeld door een foto en ik vind dat persoonlijk altijd heel prettig omdat ik vaak puur op foto’s beslis welke recepten ik wil uitproberen. Ik heb tot nu toe al de risotto met rode biet en brie gemaakt en de varkenshaas met venkel uit de oven met Marokkaanse specerijen en beide gerechten waren heerlijk! Ik heb nog een enorme lijst van gerechten die ik nog wil proberen, waaronder de geblakerde zalm met papaja mojo, dus ik ben heel benieuwd of ze allemaal zo goed uitpakken als wat ik tot nu toe heb gekookt uit het boek.

awkward duckling - delicious. lekker thuis!

Naast de enorme hoeveelheid nieuwe recepten vind je achterin het boek ook nog een aantal basisrecepten die altijd goed van pas komen. Zo bevat het boek bijvoorbeeld ook een recept voor pesto, guacamole, dulce de leche en diverse soorten deeg en cake. Altijd handig om zulke basisrecepten in huis te hebben en met de kwaliteit die je kunt verwachten van Delicious. zijn dit vast ook uitstekende basisrecepten. Het boek ‘Delicious. Lekker Thuis!’ is bij Bol.com te bestellen.

Dit artikel bevat een affiliatelink van Bol.com. Lees voor meer informatie mijn disclaimer. 

2 gedachten over “Kookboektip: Delicious. Lekker Thuis!”

    1. Ik vind het ook altijd heel fijn als er bij ieder recept foto’s staan geplaatst, volgens mij kiezen de meeste mensen recepten uit puur op basis van de foto. De foto’s zijn ook echt prachtig om te zien en je krijgt alleen al honger als je door het boek bladert :D.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *