The Truth About Food

Leestip: The truth about food

Wist jij dat knoflook dezelfde stof vrijmaakt in je lijf als viagra? En dat lang niet iedereen perse 2 liter water per dag hoeft te drinken? En dat rode wijn goed is voor je hart en bloedvaten? Deze en vele andere leuke weetjes over eten vind je in het boek ‘The truth about food’, geschreven door Jill Fullerton-Smith. ‘The truth about food’ is een boek geschreven naar aanleiding van één van de grootste onderzoeken naar voeding ooit. Diverse mythes zijn in de onderzoek onder de loep genomen en getest op hun waarheidsgehalte. De waarheid over deze mythes is verenigd in dit interessante en vooral toegankelijke boek.

The Truth About Food

Het boek is opgedeeld in 6 hoofdstukken. Op bovenstaande foto zie je dat ik het Engelstalige boek in huis heb, maar de Nederlandstalige titels zijn als volgt:

 • Zo blijf je gezond
 • Zo blijf je slank
 • Zo voed je je kind
 • Zo word je sexy
 • Zo word je de beste
 • Zo blijf je jong en aantrekkelijk
The Truth About Food

In elk hoofdstuk komen onderzoeken aan de orde die met die desbetreffende categorie te maken hebben. In het hoofdstuk ‘zo blijf je gezond’ wordt onder andere geschreven over het evo-dieet (ook wel paleo dieet genoemd tegenwoordig), waarin je eet zoals je voorouders. Heeft dit echt een positief effect op je gezondheid? Daarnaast komt een gezonde darmflora aan de orde, het belang van een vezelrijk dieet en de waarheid omtrent detoxen. Elk hoofdstuk behandelt andere onderwerpen en wordt afgesloten met een samenvatting van de belangrijkste bevindingen.

Sommige bevindingen zijn natuurlijk niet wereldschokkend. Zo lijkt het mij duidelijk dat je geen televisie aan moet zetten tijdens het eten omdat kinderen dan slechter hun bord leeg eten. En dat grote porties opscheppen leidt tot meer eten dan nodig is kwam ook niet echt als een verrassing. Maar dat is slechts een klein onderdeel van alle onderwerpen die in boek worden besproken en het is redelijk uniek dat al deze wetenswaardigheden over eten zijn verzameld in één boek.

The Truth About Food

Door de duidelijke hoofdstukindeling en de heldere opbouw van de pagina’s leest het boek erg makkelijk weg, ook al wordt het hier en daar best ‘technisch’. Ik vind het juist erg fijn dat er zo diep op elk onderwerp wordt ingegaan. Het boek is erg compleet en informatief en de informatie blijft ook heel goed hangen omdat je door het hele boek samenvattingen vindt van de belangrijkste conclusies.

Dus wil je weten of voedsel echt kan fungeren als afrodisiacum? Of je echt voldoende voedingstoffen binnen krijgt met een vegetarisch eetpatroon? En welke factoren van invloed zijn op de hoeveelheid calorieën die je verbrandt per dag? Dan is dit boek een echte aanrader! Ik heb de Engelstalige versie thuis, maar het boek is ook in het Nederlands beschikbaar. Je kunt deze bij Bol.com bestellen.

Dit artikel bevat een affiliatelink van Bol.com. Lees voor meer informatie mijn disclaimer.

1 gedachte over “Leestip: The truth about food”

 1. Volgens mij is het evo-dieet niet hetzelfde als het paleo-dieet.
  Paleo zegt inderdaad “eet zoals de oermensen”, waarin best veel vlees op het menu staat.
  Het evo-dieet zegt juist “eet zoals de apen” (waar we vanaf stammen). Dat dieet bestaat juist vooral uit groenten en fruit.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *