PUHA shop route

PUHA shop route

De laatste tijd ben ik al twee keer naar Utrecht geweest voor een gezellig dagje shoppen en eten. Utrecht is een onwijs leuke stad met veel bijzondere plekjes en fijne restaurants. De stad kan echter nogal een doolhof zijn voor mensen die er niet vandaan komen. Gelukkig zijn er leuke shopgidsen beschikbaar om je te leiden naar de allerleukste plekjes in Utrecht. Gister schreef ik al over EerlijkWinkelen, waar diverse shoproutes beschikbaar zijn om biologisch, fairtrade en tweedehands winkelen heel toegankelijk te maken, ook in Utrecht. Tijdens één van mijn bezoekjes aan Utrecht stuitte ik op nog een heel leuk initiatief, de PUHA shoproute. Vandaag lees je er meer over.

PUHA shoproute

De PUHA shop in de Voorstraat in Utrecht is een winkel waar kleding en accessoires van nieuwe designers wordt verkocht. Naast deze activiteiten hebben zij ook de PUHA Shop Route opgezet. Deze shoproute door Utrecht leidt je langs de leukste plekjes voor mode, design, kunst, muziek, eten en drinken. De route bestaat uit 49 adressen, dus je bent wel even zoet tijdens je bezoekje aan Utrecht!

De route biedt voor iedereen wat wils. Zo kun je een kijkje nemen bij de cd’s en het vinyl van muziekwinkel Plato, vintage shoppen bij Sussies en koffie drinken bij Blackbird. Maar ook theater Kikker, arthouse bioscoop ‘t Hoogt en de Academiegalerie staan op de route. Alhoewel de route niet per definitie ‘eerlijk’ of ‘groen’ is zoals de EerlijkWinkelen route staan er heel veel leuke adresjes op de route voor vintage, fair fashion en restaurants en koffieshops waar het eten en drinken nog met passie en kwaliteit wordt gemaakt.

PUHA shoproute

Net als de EerlijkWinkelen route is de PUHA shoproute fijn om bij de hand te hebben als je een dagje gaat shoppen. Zoek je een fijn koffietentje of een leuke vintagewinkel? Met de shoproute ben je er zo. Het boekje is volledig uitvouwbaar en bevat naast informatie over de diverse adressen ook een grote plattegrond om snel door de stad te kunnen navigeren. De shoproute is gratis mee te nemen bij alle deelnemende winkels, maar er ook een handige app verkrijgbaar. Deze kun je in jouw appstore downloaden.There are no comments

Add yours